РЕШЕНИЕ № ХА-113/2008 Г. НА РИОСВ - ХАСКОВО

     МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ

РЕГИОНАЛНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ОКОЛНА СРЕДА И ВОДИ - ХАСКОВО

      Р Е Ш Е Н И Е № ХА - 113 - ПР / 2008г.

за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху

околната среда

на основание чл. 93, ал.З и ал.5 от Закона за опазване на околната среда и представената писмена документация от инвеститора по приложение № 2 към чл. 6 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда.

РЕШИХ:

да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда за

 

 

инвестиционно   предложение:   „Изграждане   на  складова  база   за  промишлени   стоки   с обслужващ паркинг"

местоположение: имот с № 149043, м. „Голта чука", землище с. Крепост, общ. Димитровград, обл. Хасково

възложители: Росица Ангелова Захариева, ЕГН 60121484, гр. Хасково и

Васил Иванов Захариев, ЕГН 6504022882, гр. Хасково

Характеристика на инвестиционното предложение:

Инвестиционното предложение предвижда изграждане на складова база за готови изделия от текстил и складове за платове, в имот 14904, землище с. Крепост. Ще се реализира с всички необходими обслужващи сгради - битови, офиси и паркинг за собствени нужди и МПС на клиентите. Максималната плътност на застрояване ще бъде 80%, с височина до 10м и етажност зт 1 до 3 етажа. Начинът на застрояване - свободно, с около 20% от цялата площ за озеленяване.

Обектът е съгласуван с „ВиК" ЕООД и РИОКОЗ - Хасково. За отопление ще се използва ел.енергия. Отпадните води ще се събират в изгребна яма с последващо черпене. Не е необходима допълнителна площадка за депониране на земни маси и временно съхраняване на хумусния хоризонт по време на строителството.

Инвестиционното предложение е включено в обхвата на Приложение № 2 на Закона за опазване т околната среда (т.10, б) и подлежи на преценяване на необходимостта от ОВОС.

 

 

МОТИВИ

 

 

1.        В резултат от реализирането на инвестиционното предложение и нормалната експлоатация не се очаква да настъпи значително отрицателно въздействие върху компонентите на околната
среда.

2.          Инвестиционното предложение не включва действия, които ще доведат до физически промени на района - топографията, не се налага изграждане на нова или промяна на съществуващата пътна инфраструктура. Парцелът граничи с общински полски път, който се свързва с път от републиканската пътна мрежа. Организацията на движение ще се съгласува с органите на КАТ.

3.       Отделеният хумус преди започване на строителството ще се съхранява на площадката и използва при озеленяване на обекта.

 4.  Ще се осигури абсорбционен материал, който ще се използва при аварийни разливи на масла.

  5.       Строителните отпадъци, получени в процеса на строителство ще се извозват на посоченото от Общината депо. ТБО ще се събират в контейнер и ще се изхвърлят на сметището на гр. Хасково.

6.       Отпадните води ще заустват в изгребна яма и транспортират до съществуващите канализационни съоражения на „ВиК" ООД, с цистерни фекалки.

7.       Разглежданият обект не е източник на шум, вибрации и вредни лъчения.

8.       Инвестиционното предложение не засяга защитени със закон територии и местообитания, влажни зони, съществуващи паметници на културата и територии със специфичен санитарен статут.

9.    Възложителят е уведомил кметството на кметството на с. Крепост с писмо №
069/28.05.2008г. и общ. Димитровград с писмо № 94Р-661-1/15.05.2008, а засегнатото
населението с обява във в-ник "Хасковска Марица" от 28.05.2008г.

10.     Не са постъпили писмени и устно изразени възражения срещу инвестиционното
предложение в община Димитровград, с. Крепост и РИОСВ -Хасково.

Настоящото решение не отменя задълженията на възложителя по Закона за опазване на околната среда и други специални закони и подзаконови нормативни актове и не може да служи като основание за отпадане на отговорността съгласно действащата нормативна уредба по околна среда.

При промяна на инвестиционното предложение на възложителя или на някои от обстоятелствата, при които е било издадено настоящето решение, възложителят/новият възложител трябва да уведоми РИОСВ гр. Хасково до 1 месец след настъпване на измененията.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок по реда на Административно-процесуалния кодекс.

ДИРЕКТОР НА РИОСВ ХАСКОВО:
Дата: 10.06.2008г.                                                                                      (инж. Д. Илгеву


 

Последна промяна: 16:41:08, 8 Март 2020

Още новини

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”

531

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”, който бе напълно обновен отвътре и отвън, включително и прилежащото към него парково пространство. Дейностите бяха извършени по проект „Реставрация и ремонт на Културен дом „Химик”, включително прилежащи площи, гр. Димитровград”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г. Това отчетоха при…

Кметът Иво Димов поздрави социалните работници в община Димитровград

148

"Днешният празник е признание към вашата нелека работа. Възхищавам се на човещината и разбирането, с които подкрепяте всеки един човек попаднал в групата на уязвимите, на хората с болка, нуждаещите се, на хората, за които ежедневието е борба. Без вашата подадена ръка и професионализъм много човешки съдби биха били съсипани.…

Възстановяват функциалността на басейна в Меричлери по проект

212

Възстановяване функциалността на басейна в Меричлери започва община Димитровград по проект проект Проект №BGLD-1.007-0022 „Изграждане и развитие на спортно-развлекателен комплекс „Соленци“, град Меричлери, първи етап Възстановяване функционалността на минералния басейн” изпълняван по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското…

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

282

Петър Чухов е новият лауреат, предложен за удостояване с Националната литературна награда „Пеньо Пенев”  за 2024 година. Това съобщи на пресконференция днес председателят на комисията по избора проф.Амелия Личева след заседанието. Чухов е избран единодушно от всички членове на комисията, в чийто състав са Теодора Димова - писател и драматург, Мирела Иванова – писател и…

Към всички новини