Общински спортни бази

Стадион „Миньор” 

Стадион „Миньор” създаден в края на ’50 години, разполага с един основен терен за официални срещи,четири съблекални, сауна, три тренировъчни игрища, гимнастическа площадка с уреди, отговарящи на олимпийските размери, фитнес площадка на открито, лекоатлетическа писта.

 

 

Спортен комплекс „Раковски”

Стадион „Раковски” създаден в края на ’50 години. Разполага с един основен терен за официални срещи, четири съблекални, две тренировъчни игрища, игрище с изкуствена настилка за футбол на малки врати, фитнес площадка на открито, лекоатлетическа писта и трап за дълъг скок.

 

 

Басейн „Химик

Басейн „Химик” разполага с основен басейн с размери 50х12.5 м, детски басейн с размери 10х6 м, 10 бр. съблекални и игрище за плажен волейбол.

 

Тенис кортове

Тенис кортове – 5 бр. тенис игрища.

 

Спортна зала „Младост” 

Адрес: гр. Димитровград, бул. "Ст.Стамболов" №1

Контакти: 0391 6 44 47, 0885 866192

Спортна зала „Младост” разполага с основна зала за баскетбол и волейбол с 1 230 места за зрители, тренировъчна зала за акробатика и скокове на батут, тренировъчна зала за бойни изкуства, зала за тенис на маса, сауна.

 

 

Зала по борба „Еню Вълчев”

Зала по борба „Еню Вълчев” носи името на легендата в този спорт - олимпийския шампион Еню Вълчев. Голяма част от жизнения му път е свързан с Димитровград. Бил е състезател на "Миньор" - Димитровград, ЦСКА - София и "Левски Спартак" - София. Печели призови места в световни и европейски шампионати през 60-те години на миналия век, въведен е в залата на славата в САЩ през 2005 г. Носител на почетния знак на Президента на Република България през 2006 г. и почетен гражданин на Димитровград през 1969 г.  Залата разполага с основна зала за тренировки по борба, зона за физическа подготовка и медицински кабинет.

свали като .pdf