Кмета Иво Димов подписа КТД със синдикатите в системата на образованието

Кмета Иво Димов подписа КТД със синдикатите…

Колективен трудов договор за работещите в областта на образованието в Димитровград подписаха днес кметът Иво Димов и представителите на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители към КНСБ Донка Вълева, Регионален синдикат „Образование“ към Конфедерация на труда "Подкрепа" Иванка Янчева, Съюза на работодателите в системата на предучилищното и училищното образование в България - секция Димитровград. На събитието бе и областният координатор на КНСБ Веселин Тодоров.

 

„ Добрият диалог и доброто социално партньорство на местно ниво, носят добри резултати. По-голямата част от образователната ни инфраструктура в общината е обновена, с което сме подобрили условията на труд на учителите и хората от образованието. Разбира се, това е един постоянен процес, в който се стремим да осигурим на този ключов за обществото ни сектор и повече социални придобивки, каквито безспорно заслужават работещите в образованието.”, каза кмета на общината Иво Димов.

 

В колективния трудов договор са гарантирани достигнатите размери на заплатите на работещите в системата на образованието - условията на труд, заплащането, професионалното развитие и квалификация, работното време и отпуските. Работещите в сферата на образованието в община Димитровград са с по-висок размер на сумите за втора и трета професионално-квалификационна степен; по-висок размер на сумите за лекторски час; ваучери за безплатна храна и общината изплаща разходите за транспорт от местоживеенето до местоработата и обратно на работещите в общинските училища и детски градини. За междуселищните пътувания на педагогическите специалисти и непедагогическия персонал, в рамките на общината, се поемат 100% от разходите за транспорт на стойността на абонаментните карти, а за пътуване в рамките на града, до и от квартали Черноконево, Мариино и Изток, общината подпомага транспортните разходи в размер на 50 % от стойността на картата, подчерта Иво Димов.

Представителите на синдикатите също изразиха благодарност за добрия социален диалог и обясниха, че поредният Колективен трудов договор надгражда националния и ще бъде в подкрепа на работещите в системата на образованието в Димитровград.

 

"Димитровград е една от малкото общини в страната, които подписват колективни трудови договори и това всеки път се споменава при срещите на синдиката в София и не само, че тук се подписва такъв договор, община Димитровград надгражда над постигнатото на национално ниво браншово споразумение. Всичко това е благодарение на добрия диалог, който имаме с кмета Иво Димов", каза председателката на Регионалния синдикат "Образование" на КТ "Подкрепа" в Димитровград Иванка Янчева.

 

„Винаги сме постигали договореност с общината благодарение на добрия диалог, който имаме с кмета. В колективния трудов договор с община Димитровград освен всичко, което бе споменато до сега за работещите в системата на образованието, на местно ниво има и два допълнителни дни отпуск.”, допълни председателя на Съюза на българските учители към КНСБ в Димитровград Донка Вълева.

 

Областния координатор на КНСБ Веселин Тодоров допълни, че тристранното споразумение в община Димитровград е израз на прекрасен тристранен диалог.

 

„Иво Димов е добър партньор на синдикатите. Този Колективен трудов договор е благодарение на усилията на синдикати, работодатели и кмет и надгражда браншовия такъв, постигнат на национално ниво”, подчерта областния синдикален лидер на КНСБ.

 

Последна промяна: 16:22:40, 20 Март 2023

Още новини

Коледен турнир по футбол на малки врати

204

Община Димитровград организира провеждането на Коледен турнир по футбол на малки врати от 11-15 декември 2023г. Срещите ще се играят от 18.00 часа на изкуственото игрище на стадион "Раковски". Желаещите да се включат в турнира могат да се запишат до 7.12.2023г. на телефон: 0885866192. Наградния фонд (отборно) предвижда за първо…

Коледен конкурс "Магията на Коледа"

600

ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД   ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА УКРАСА НА КОЛЕДЕН КЪТ В УЧИЛИЩЕ, ДЕТСКА ГРАДИНА, ЦЕНТРОВЕ, ПРЕДОСТАВЯЩИ СОЦИАЛНА УСЛУГА ЗА ДЕЦА И МЛАДЕЖИ „МАГИЯТА НА КОЛЕДА”   І. Цели на конкурса: Конкурсът има за цел да поощри естетическото изпълнение на кът с тематична коледна украса в училищата, детските градини и центровете,…

Кметът на община Димитровград Иво Димов събра днес всички кметове

778

  Кметът на община Димитровград Иво Димов проведе днес първият за новия мандат Ден на кмета с новоизбраните кметове на населени места в общината и ръководителите на службите за сигурност и безопасност. В срещата участваха гл.инспектор Християн Христов - ръководител на РУ на МВР-Димитровград, кметовете и кметските наместници от населените…

На Златна сватба кани кмета семейни двойки с 50 годишен брак

217

За втора година Община Димитровград организира „Златна сватба” за двойки, които празнуват своя 50 годишен семеен живот през тази година. В Деня на християнското семейство на 21 ноември, кметът на община Димитровград Иво Димов, ще посрещне възрастните семейни двойки, които отбелязват своят 50 годишен съвместен брачен живот, за да подчертае…

Към всички новини