ОБЩИНСКИ ЦЕНТЪР ЗА ТАНЦОВО ИЗКУСТВО „ГАЛАКСИКО”

ОБЩИНСКИ ЦЕНТЪР ЗА ТАНЦОВО ИЗКУСТВО „ГАЛАКСИКО”

Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико", към община Димитровград е създаден в началото на 2001-ва година от Тихомир Митев. Танцовият център предлага обучение по: класически балет, характерни танци, съвременни танци, латино танци, мажоретни танци, хип хоп и МТВ танци на възраст от 3 до 29 годишна възраст.

Към ОЦТИ ,,Галаксико" e включен и Общински мажоретен състав, създаден и ръководени от Тихомир Митев. През дългогодишното си съществуване балетът е участвал в редица общински, национални и международни прояви и конкурси, гастролирайки на сцените във Великобритания, Германия, Италия, Румъния, Унгария, Македония, Черна гора, Сърбия, Хърватска, Русия, Словакия и Турция, като танцьорите са печелили редица престижни призови места. 

Талантливите деца към ОЦТИ "Галаксико" са носители на национални и международни стипендии, като много от тях продължават професионалното си развитие, танцувайки на престижни национални и международни балетни сцени. Тихомир Митев е и създател на Националния балетен конкурс за театрално-сценични танци ,,България танцува", който се провежда всяка година от създаването му през 2005-та година. За своя принос към развитието на културата и утвърждаването на танцовото изкуство, Тихомир Митев е избран за ,,Деец на културата" през 2012-та година.

 

АДРЕС:
Димитровград 6400
ул. "Св. Климент Охридски" 7, ет. 4