Акустично джазово трио – Димитровград

Акустично джазово трио – Димитровград

Състав:

  • Димитър Русев – китара, художествен ръководител
  • Митя Йорданов - пиано
  • Петър Ганев – ударни
  • Мария Арнаудова - вокал

    
Акустично джаз трио е създадено през 1986г. към Община Димитровград в състав – Митя Йорданов – пиано, Найден Клинчев – контрабас и Петър Ганев – барабани. От 1987 г. е на щат към Община Димитровград. Формацията е гостувала на джазовите срещи в София, Пловдив, Русе, Варна, Банско, Хасково, Сопот. Носител е на наградата „Асен Овчаров” от джаз срещата през 1989г. в Сопот. Формацията е изнасяла концерти в Германия и Гърция. Прави записи в радио „София”, радио „Стара Загора”, както и в БНТ.

С вокалистка Мария Арнаудова триото записва първия си самостоятелен албум „Gershuin Songs” през 1996г. Репертоарът им съчетава джазови стандарти и авторски композиции. Изпълнителите се докосват до богатството на тази музика по един деликатен и класически начин, като използват магическото звучене на камерното джаз трио със солист.

От 2009г. Акустично джаз трио е инициатор на Младежки джазов фестивал, който се реализира на територията на Община Димитровград. Триото организира образователни концерти в училищата и детските градини, насочени към младите хора на Общината.