Зам.-министър на образованието открива обновения физкултурен салон на ПМГ

kojaba6ieva.jpg

 Зам.-министър на образованието открива обновения физкултурен салон на ПМГ 

 
Милка Коджабашиева
 
   По покана на кмета на общината Стефан Димитров в понеделник, 15 март, в Димитровград ще пристигне заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милка Коджабашиева. Тук тя ще присъства на тържественото откриване на обновения физкултурен салон на Природо-математическата гимназия “Иван Вазов”.
 
   Със съдействието на Община Димитровград мястото за физкултура и отдих на общо 560-те възпитаници бе ремонтирано в унисон с всички съвременни изисквания, не скри задоволството си Илияна Славова, директор на елитното школо. Част от дейностите се изразяваха в подмяна на електро- и В и К-инсталациите, на осветителните тела, поставяне на ново дюшеме, основен ремонт на съблекални, бани и тоалетни. Закупени са и нови спортни уреди. От своя страна членовете на сесийна група “Да за Димитровград” финансираха монтиране на нови баскетболни кошове на откритите игрища и благоустрояване на лекоатлетическата площадка.
 
   От 13,30 часа в понеделник зам.-министър Коджабашиева ще се срещне с представители на местните общински и държавни училища. Преди това тя ще разговаря с ръководството на Общината. Очаква се тема на срещата да бъде и отпускането на целеви финансови средства за събаряне на изгорялото преди години ученическо общежитие, намиращо се в двора на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии.
 
 
Last modified: 03:38:52, 6 March 2020

More news

To all the news