Зам.-министър на образованието открива обновения физкултурен салон на ПМГ

Зам.-министър на образованието открива обновения физкултурен салон…

 Зам.-министър на образованието открива обновения физкултурен салон на ПМГ 

 
Милка Коджабашиева
 
   По покана на кмета на общината Стефан Димитров в понеделник, 15 март, в Димитровград ще пристигне заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милка Коджабашиева. Тук тя ще присъства на тържественото откриване на обновения физкултурен салон на Природо-математическата гимназия “Иван Вазов”.
 
   Със съдействието на Община Димитровград мястото за физкултура и отдих на общо 560-те възпитаници бе ремонтирано в унисон с всички съвременни изисквания, не скри задоволството си Илияна Славова, директор на елитното школо. Част от дейностите се изразяваха в подмяна на електро- и В и К-инсталациите, на осветителните тела, поставяне на ново дюшеме, основен ремонт на съблекални, бани и тоалетни. Закупени са и нови спортни уреди. От своя страна членовете на сесийна група “Да за Димитровград” финансираха монтиране на нови баскетболни кошове на откритите игрища и благоустрояване на лекоатлетическата площадка.
 
   От 13,30 часа в понеделник зам.-министър Коджабашиева ще се срещне с представители на местните общински и държавни училища. Преди това тя ще разговаря с ръководството на Общината. Очаква се тема на срещата да бъде и отпускането на целеви финансови средства за събаряне на изгорялото преди години ученическо общежитие, намиращо се в двора на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии.
 
 
Last modified: 03:38:52, 6 March 2020

More news

CHRISTMAS CONCERT BY THE VIDIN SYMPHONY FOR THE HOLIDAYS

360

Traditionally, for the winter holidays, the municipality of Dimitrovgrad offers its citizens and guests a beautiful classic concert. They have invited the Vidin Symphony Orchestra, conducted by maestro Petar Dimitrov. The concert will take place on December 22, at 6:30 p.m., in the hall of the Drama Theater. Tickets will…

INTENSIVE FESTIVE PROGRAM IN DECEMBER FOR THE RESIDENTS AND GUESTS OF DIMITROVGRAD

1656

The municipality of Dimitrovgrad has prepared an eventful festive program for the holiday season this year. Concerts, a culinary competition, theatrical productions for adults and children, exhibitions, creative evenings and variety of events surprise the citizens and guests of the city in December. The start of the holiday season traditionally…

To all the news