Коктейл от културно-развликателни прояви за Коледа и Нова година очаква жителите на Димитровград

Коктейл от културно-развликателни прояви за Коледа и Нова година очаква жителите на Димитровград

 

   Богат културно-развлекателен коктейл от срещи с различни творци на изкуството, музика за всички възрасти и безброй интересни изненади обещава в предстоящите дни афишът на Общината за Коледните и Новогодишни празници. Изпълнена с куп положителни емоции, програмата стартира още утре, 9 декември, и ще приключи едва в първите часове на новата, 2010-а година.

   Изложба постери на векторна графика на художника-плакатист Димитър Трайчев ще открие димитровградската Изложбена зала „Асен Крайшников”. Началото ще бъде поставено от 17,30 ч. утре. Буквално половин час по-късно любителите на изисканата музика ще се докоснат за пореден път до вокалните умения на солистката Мария Арнаудова, на саксофониста Анатолий Вапиров и инструменталните възможности на димитровградското Акустично джазово трио. Музикантите и техните почитатели ще бъдат посрещнати от задушевната обстановка на Кафето на КДК.

   Изложба на китайска бродерия „Нишки от светлина” ще покаже от 17 ч. на следващия ден тукашният Исторически музей. Своеобразният маратон от интересни за местните жители експозиции ще продължи с представяне на „Лицо – първия художник в Хасковския регион”. С произведения на твореца в ХГ „Петко Чурчулиев” ще гостува Хасковската художествена галерия. Това ще стане от 18 часа на 14 декември, понеделник.

   Ден по-късно предновогодишно шоу ще радва най-малките от 10 часа в Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Невръстните палавници ще имат възможността да се докоснат до магията на белобрадия старец чрез подготвената за тях празнична програма „С Дядо Коледа е весело!”

  Изложба-базар с творби на димитровградски художници ще посреща посетители Изложбената зала „Асен Крайшников” от 17 часа на 17 декември. Час след това в съседното Кафе на КДК своята традиционна Коледна вечер на свещи ще споделят димитровградските творци и дейци на културата.

    Отново за малките жители на Димитровград е предвиден конкурсът за най-празнична елха, който администрацията на Кмета Стефан Димитров организира на 18 декември, от 13,30 ч. в паркчето пред Комплекс „Планета Пайнер”.                                       

   За поредна година от градската управа ще опитат да събудят милосърдието на мнозина с инициативата за организиране на коледен базар с благотворителна цел. Озаглавен красноречиво „Тракийска Коледна трапеза 2009”, той ще очаква откупки на жители и гости на Димитровград пред местната Спортна зала „Младост” в дните от 18 до 22 декември.

   22 декември е запазен за Коледния концерт на солистката Мария Арнаудова и за „Звездните момичета” на композитора Борис Вълканов. Инструменталният акомпанимент ще бъде поверен на музикантите от Забавно-духовия оркестър. Всички те ще внесат коледно настроение в душите на присъстващите от 18 часа в Камерната зала на КДК.

   На противоположния полюс по аудитория ще бъде рок-концертът, който ще се вихри от 19 часа на 26 декември в стария клуб на Мото-клуб „Викингите”. Финалът за маратона от културно-развлекателни прояви ще бележи празничният хоровод на Оркестър „Пловдив”. Благодарение на него жителите и гостите на Димитровград ще срещнат Новата година на кръшно хоро пред сцената на площад „България”.

                                   

 

 

 

 

Last modified: 12:14:28, 7 March 2020

More news

THE NEW ENERGY EFFICIENCY PROCEDURE HAS BEEN OPEN FOR APPLICATION

1258

The Ministry of Regional Development and Public Works has opened a Procedure under Priority 4 of the Program "Development of the Regions" 2021-2027, BG16FFPR003-4.001 ‘Support for sustainable energy renovation of multi-family residential buildings, including tackling energy poverty’. The application information and documents can be downloaded at the following web address:…

AUSTRALIAN JAZZ WITH A BULGARIAN FLAVOR IN DIMITROVGRAD

322

The Australian band David Dower Trio has got a concert in Dimitrovgrad this evening. The event is a part of their current tour in Bulgaria. The group combines jazz, rock and even Bulgarian musical influences to create its own original sound. After their concerts in Plovdiv and Sofia, the musicians…

To all the news