Противодействие на престъпността събра на среща кметове и кметски наместници

sre6ta_prestapnost2.jpg

Противодействие на престъпността събра на среща кметове и кметски наместници

 

 

   Да набележат конкретни мерки за противодействие на все по нарастващата престъпност в региона се събраха кметове и кметски наместници на среща в Заседателната зала на Общинска администрация. Посегателствата върху обществено и частно имущество набира скорост с все по-голямото задълбочаване на икономическата криза, категорични бяха пред Кмета на Общината Стефан Димитров управниците на 27-те малки населени места. Градоначалникът потвърди, че обикновените хора не се интересуват толкова от финансовите измерения на новия бюджет на Общината, колкото от гарантиране на тяхната сигурност и неприкосновеност на имуществото. За това са подсказали не един и двама души при обиколката на Стефан Димитров по села и квартали.

   Очаква ни тежка зима, заради липсата на недостатъчно средства за обезпечаване на мерките за ефективно противодействие, призна на свой ред началникът на Районното управление на МВР в Димитровград Тихомир Тончев. Като особено проблематични със задълбочаваща се криминогенна обстановка бяха посочени селата Странско, Здравец, Бряст и Длъгнево.

   Твърдо против разкриването на полицейски участък в Меричлери за сметка на щатните полицаи в РУМВР-Димитровград се обяви на срещата Тихомир Тончев. И в момента хората не ни достигат, камо ли да се лишаваме от допълнителни кадри, аргументира се местният полицейски шеф. За да бъде извършват ефективен контрол в цялата община, правоохранители и местна власт се разбраха да обединят усилия срещу престъпността.

   Началникът на Сектор “Охранителна полиция” Димитър Митков прикани кметовете на села да следят съмнителните автомобили. Криминалисти посочват, че преди всеки “удар” престъпните елементи предварително набелязват потенциалната си плячка и извършват обстойно наблюдение върху поведението и навиците на собствениците на имоти. Пет регистрационни номера на съмнителни автомобили предаде на властите един от кметовете от региона. По негови думи, след появата на всяка една от тези коли биват извършвани кражби. В потвърждение на това твърдение неотдавна бе заловена и престъпна група от Чирпанско.

   Междувременно от димитровградския квартал “Марийно” се обявиха за още по-засилено полицейско присъствие. За това от жителите бе организирана и подписка. Началникът на Сектор “Охранителна полиция” информира, че на база исканията на хората е сформиран трети допълнителен патрул, който да извършва регулярни обходи в зоната.

 

 

 

 

Last modified: 04:56:52, 6 March 2020

More news

THE NEW ENERGY EFFICIENCY PROCEDURE HAS BEEN OPEN FOR APPLICATION

1259

The Ministry of Regional Development and Public Works has opened a Procedure under Priority 4 of the Program "Development of the Regions" 2021-2027, BG16FFPR003-4.001 ‘Support for sustainable energy renovation of multi-family residential buildings, including tackling energy poverty’. The application information and documents can be downloaded at the following web address:…

AUSTRALIAN JAZZ WITH A BULGARIAN FLAVOR IN DIMITROVGRAD

323

The Australian band David Dower Trio has got a concert in Dimitrovgrad this evening. The event is a part of their current tour in Bulgaria. The group combines jazz, rock and even Bulgarian musical influences to create its own original sound. After their concerts in Plovdiv and Sofia, the musicians…

To all the news