СТАНИШЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА ВОДОПРОВОД

СТАНИШЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА ВОДОПРОВОД

СТАНИШЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА ВОДОПРОВОД

 

Това е проект за бъдещето на Димитровград,
каза кметът Стефан Димитров

 

Първа копка за изграждането на водопровод в Димитровград направиха на 22 юни председателят на БСП Сергей Станишев заедно с водача на листата на Коалиция за България за Хасковска област- Емилия Масларова и мажоритарният кандидат за народен представител на партията Райна Йовчева.

Проектът е част от антикризистните мерки на правителството за директна подкрепа за общините. Стойността му е 1,5 млн. лв., а финансирането е изцяло от републиканския бюджет. Проектът ще гарантира спокойствието на димитровградчани за по-добро водоснабдяване като количество и качество на водата и намаляване на загубите от течове.

Днес е щастлив ден за нас, защото чакаме този проект от 1996 г. Той отговаря на най-належащите нужди на жителите- питейната вода, и неговата реализация ще даде по-голяма сигурност и възможност за развитието на града. Това е проект за бъдещето на Димитровград. - с тези думи кметът на община Димитровград Стефан Димитров се обърна към присъстващите. Градоначалникът благодари за подкрепата на правителството и даде думата на премиера.

В условията на криза особено важно е запазването на стабилността в икономиката. Когато готвехме бюджета заделихме 20 на сто увеличение за капиталовите разходи, за да компенсираме спада в строителния бранш. Това допълнително финансиране от 155 млн. лева ще отиде директно в общините, тъй като решихме, че местната власт най-добре може да прецени какво е необходимо за жителите, за да живеят по-добре. - каза Станишев. - Страната ни е минала през много трудности- единството на нацията е гаранция за успеха на страната. Това е свързано с обич и уважение към България и вяра в по-доброто бъдеще, което трябва да градим заедно. - заяви още председателят на БСП. Премиерът завърши с пожеланието варненската фирма изпълнител консорциум „Одесос – Клима” да завърши обекта качествено и в срок от 30 дни, както е планувано.

Кметът Стефан Димитров даде символистичен старт на проекта с разбиване на бутилка шампанско. За доброто начинание отец Георги отслужи водосвет.

Last modified: 15:37:48, 5 March 2020

More news

CHRISTMAS FOOTBALL TOURNAMENT ON SMALL DOORS

206

The Municipality of Dimitrovgrad organizes the Christmas indoor football tournament, December 11-15, 2023. The matches will begin at 18:00 on the Rakovski stadium. Those wishing to participate in the tournament can register until 7.12.2023 on phone: 0885 866192. The prize fund provides: BGN 150 – the first place, BGN 100…

MUNICIPAL COMPETITION "THE MAGIC OF CHRISTMAS"

600

I. Objectives The competition aims to promote the aesthetic implementation of a corner with a themed Christmas decoration in schools, kindergartens and centers providing social services. The initiative will create Christmas vibes during the holiday period.   II. Evaluation Originality; Ideas, dedicated to the topic; Performance; Attractiveness;   The corners…

To all the news