СТАНИШЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА ВОДОПРОВОД

dsc_6757.jpg

СТАНИШЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА ВОДОПРОВОД

 

Това е проект за бъдещето на Димитровград,
каза кметът Стефан Димитров

 

Първа копка за изграждането на водопровод в Димитровград направиха на 22 юни председателят на БСП Сергей Станишев заедно с водача на листата на Коалиция за България за Хасковска област- Емилия Масларова и мажоритарният кандидат за народен представител на партията Райна Йовчева.

Проектът е част от антикризистните мерки на правителството за директна подкрепа за общините. Стойността му е 1,5 млн. лв., а финансирането е изцяло от републиканския бюджет. Проектът ще гарантира спокойствието на димитровградчани за по-добро водоснабдяване като количество и качество на водата и намаляване на загубите от течове.

Днес е щастлив ден за нас, защото чакаме този проект от 1996 г. Той отговаря на най-належащите нужди на жителите- питейната вода, и неговата реализация ще даде по-голяма сигурност и възможност за развитието на града. Това е проект за бъдещето на Димитровград. - с тези думи кметът на община Димитровград Стефан Димитров се обърна към присъстващите. Градоначалникът благодари за подкрепата на правителството и даде думата на премиера.

В условията на криза особено важно е запазването на стабилността в икономиката. Когато готвехме бюджета заделихме 20 на сто увеличение за капиталовите разходи, за да компенсираме спада в строителния бранш. Това допълнително финансиране от 155 млн. лева ще отиде директно в общините, тъй като решихме, че местната власт най-добре може да прецени какво е необходимо за жителите, за да живеят по-добре. - каза Станишев. - Страната ни е минала през много трудности- единството на нацията е гаранция за успеха на страната. Това е свързано с обич и уважение към България и вяра в по-доброто бъдеще, което трябва да градим заедно. - заяви още председателят на БСП. Премиерът завърши с пожеланието варненската фирма изпълнител консорциум „Одесос – Клима” да завърши обекта качествено и в срок от 30 дни, както е планувано.

Кметът Стефан Димитров даде символистичен старт на проекта с разбиване на бутилка шампанско. За доброто начинание отец Георги отслужи водосвет.

Last modified: 15:37:48, 5 March 2020

More news

COMPETITION FOR IMPROVEMENT OF INTERBLOCK SPACES AND GREEN AREAS – CITIZENS’ PROJECTS ‘2024

681

DIMITROVGRAD MUNICIPALITY ANNOUNCES:                 Competition for projects from citizens for landscaping and improvement of inter-block spaces and gardens.            Deadline for submission of projects - 31.08.2024.             Deadline for approval of projects proposals - 10 days after the expiration of the announcement.   Purpose of the competition: improving the urban environment…

DOZENS OF CITIZENS HONORED HRISTO BOTEV AND THE NATIONAL HEROES OF BULGARIA

117

The citizens of Dimitrovgrad honored the death of the poet-revolutionary Hristo Botev and those who died for the Freedom of Bulgaria in front of the city monument. Minutes before the sirens, children and adults gathered to express their gratitude to the heroes of Bulgaria. The event was attended by the…

To all the news