Дни на младежката активност - Община Димитровград

Дни на младежката активност - Община Димитровград

      Дни на младежката активност 8-12 август 2009г.

 

 

По случай  12 август – Ден на младежта, младежите от Димитровград се опитаха да разчупят стереотипите за приятно прекарване на почивните дни. С пълната подкрепа на Община Димитровград и ОП”Детски и младежки център” , младежите изживяха два изпълнни с адреналин дни.

 

                     

 На 8 август – събота – те организираха екологична акция за почистване на Защитена местност „Злато поле”. Рано сутринта групата доброволци потегли към старото корито на реца Марица, с ентусиазъм и сили за работа. Срещата с природата беше невероятна, но и битката с боклуците беше жестока.

 

                    

 

Към края на почистването дойде време и за голямата изненада на деня - Клубът по воден спорт – град Хасково беше изцяло на разположение на еко акцията. Заедно с младите хора те обикаляха с лодките до бреговете и събираха боклуците на недобросъвестните рибари.  Младите димитровградчани бяха запленени от плаването с канутата и към края на акцията бяха способни за гребат сами. Равносметката от деня е : близо 1 тон събрани боклуци и много весели и незабравими мигове.

 

                          

 

За следващия ден / 9 август / бе планирано състезание на Приключенски парк „Питър Пан”.

 

                

 

То започна в 9,00 часа и поради големия интерес завърши чак към 16,30 часа. Преминаването по въжените маршрути изглежда лесно, когато гледаш отдолу, но когато се качиш нещата са коренно различни. Името на състезанието бе абсолютно точно „Победи страха и другите”. Защото се изисква да победиш първо своя собствен страх и тогава вече да се бориш за желаната победа. А победата си заслужаваше!

 

                           

 

 

Наградите бяха любезно предоставени от Пицария „Амиго”, Козметичен салон „Краси Стил” и Фитнес зала „Темпо”. Благодарим за това! 

В края на втория ден младежите си тръгнаха с пожеланието отново да има дни като тези, които да вдигат адреналина им и да им предоставят нови, неизживяни емоции!!!

 

                    

 

На 12 август   младите димитровградчани ще участват в областна среща на младежките организации в Младежки център град Хасково. Там те ще представят презентации на тема „Младежката активност”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                             

 Снимките са предоставени от в-к Тракия

Последна промяна: 17:11:01, 2 Март 2020

Още новини

В Димитровград ще гостува популярната авторка за Япония Юлияна Антонова-Мурата

284

На 27 юни 2022г. (понеделник) от 17:30 часа гост на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград ще бъде писателката Юлияна Антонова-Мурата – автор на нашумялата трилогия вдъхновяващи книги за Страната на изгряващото слънце – „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан Сан, Япония“. Дарбата на авторката да пресъздава живота…

Второ за сезона пръскане против кърлежи и комари

113

Община Димитровград планира да извърши дезакаризация на тревни площи, както и дезинсекция срещу имаго и ларви на комари на улични дървета, храсти и зелени площи – II етап. Предварително определените дати са: 21.06.22г.(вторник), 22.06.22г.(сряда), 23.06.22г.(четвъртък) – дезакаризация срещу кърлежи на тревни площи на територията на Димитровград и трите квартала; 24.06.2022г.(петък) и…

Тестови изпитания нова въздушна електропреносна линия

90

На 21 юни 2022г. от 10.00ч. ще стартират тестови изпитания и въвеждане в експлоатация на новата въздушна линия 400kV от подстанция "Пловдив" до подстанция "Марица Изток". За целта трасето ще бъде захранено с напрежение 400kV. Уведомителното писмо е от Електроенергиен системен оператор ЕАД във връзка с обект "Изграждане на нов…

Акустично джаз трио-Димитровград с нов концерт от поредицата представяне на млади музиканти

72

Продължава поредицата от концерти АКУСТИЧНО ДЖАЗ ТРИО ПРЕДСТАВЯ, като този четвъртък на 23 юни 2022г. от 19.00ч. на Централната градска алея в Димитровград, триото ще представи младия и талантлив ДИМИТЪР БАКЪРДЖИЕВ –саксофон и флейта. В концерта ще вземат участие солиста на Акустично джаз трио Мария Арнаудова, Пламен Солаков - бас,…

Към всички новини