Дни на младежката активност - Община Димитровград

Дни на младежката активност - Община Димитровград

      Дни на младежката активност 8-12 август 2009г.

 

 

По случай  12 август – Ден на младежта, младежите от Димитровград се опитаха да разчупят стереотипите за приятно прекарване на почивните дни. С пълната подкрепа на Община Димитровград и ОП”Детски и младежки център” , младежите изживяха два изпълнни с адреналин дни.

 

                     

 На 8 август – събота – те организираха екологична акция за почистване на Защитена местност „Злато поле”. Рано сутринта групата доброволци потегли към старото корито на реца Марица, с ентусиазъм и сили за работа. Срещата с природата беше невероятна, но и битката с боклуците беше жестока.

 

                    

 

Към края на почистването дойде време и за голямата изненада на деня - Клубът по воден спорт – град Хасково беше изцяло на разположение на еко акцията. Заедно с младите хора те обикаляха с лодките до бреговете и събираха боклуците на недобросъвестните рибари.  Младите димитровградчани бяха запленени от плаването с канутата и към края на акцията бяха способни за гребат сами. Равносметката от деня е : близо 1 тон събрани боклуци и много весели и незабравими мигове.

 

                          

 

За следващия ден / 9 август / бе планирано състезание на Приключенски парк „Питър Пан”.

 

                

 

То започна в 9,00 часа и поради големия интерес завърши чак към 16,30 часа. Преминаването по въжените маршрути изглежда лесно, когато гледаш отдолу, но когато се качиш нещата са коренно различни. Името на състезанието бе абсолютно точно „Победи страха и другите”. Защото се изисква да победиш първо своя собствен страх и тогава вече да се бориш за желаната победа. А победата си заслужаваше!

 

                           

 

 

Наградите бяха любезно предоставени от Пицария „Амиго”, Козметичен салон „Краси Стил” и Фитнес зала „Темпо”. Благодарим за това! 

В края на втория ден младежите си тръгнаха с пожеланието отново да има дни като тези, които да вдигат адреналина им и да им предоставят нови, неизживяни емоции!!!

 

                    

 

На 12 август   младите димитровградчани ще участват в областна среща на младежките организации в Младежки център град Хасково. Там те ще представят презентации на тема „Младежката активност”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                             

 Снимките са предоставени от в-к Тракия

Последна промяна: 17:11:01, 2 Март 2020

Още новини

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа

464

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво – 32 метровата елха на площада в Димитровград. Добрият старец светна огромната елха с помощта на хилядите деца дошли за събитието на площада в Димитровград, последвано от пищна заря. Дядо Коледа пристигна с ефектен червен автомобил "Сънбийн Алпин". На централния площад той бе…

Община Димитровград спечели проект за подобряване енергийните характеристики на сградата на ДМЦ

190

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, находяща се на ул. "Св. Климент Охридски" №7 и е на пет етажа, въведена в експлоатация през 1969 г. Проектното предложение е насочено към изпълнение на целите на Интегрирания…

Разнообразна и наситена празнична програма през декември ще радва жители и гости на Димитровград

1301

Разнообразна и наситена със събития празнична програма е приготвила община Димитровград за Коледните и Новогодишните празници. Концерти, кулинарен конкурс, театрални постановки за възрастни и деца, изложби, творчески вечери и характерни за месеца събития ще радват димитровградчани и гостите на града през декември, а началото ще бъде поставено със запалване светлините…

Коледен турнир по футбол на малки врати

234

Община Димитровград организира провеждането на Коледен турнир по футбол на малки врати от 11-15 декември 2023г. Срещите ще се играят от 18.00 часа на изкуственото игрище на стадион "Раковски". Желаещите да се включат в турнира могат да се запишат до 7.12.2023г. на телефон: 0885866192. Наградния фонд (отборно) предвижда за първо…

Към всички новини