ОБНОВЯВАНЕ НА ПЪТНАТА НАСТИЛКА В ОБЩИНАТА

ОБНОВЯВАНЕ НА ПЪТНАТА НАСТИЛКА В ОБЩИНАТА

Десетки улици в Димитровград ще посрещнат

зимата с нова асфалтова настилка

 

 

      

 

С нова сила през тази седмица стартира наново офанзивата по обновяване на пътната настилка, в рамките на която следва да бъдат асфалтирани 72 000 кв.м от димитровградската улична мрежа. Набелязани са и други 8 000 кв.м за полагане на асфалтова смес за локално запълвате на дупки.

 

Общо заделени за асфалтополагане и за съпътстващи мероприятия в града са 1,6 млн. лева. 1,2 млн. лв. от тях администрацията на кмета Стефан Димитров набави под формата на теглен инвестиционен кредит. Останалите 400 000 лв. са разчетени в тазгодишния бюджет на Общината.

 

До момента готови са три от първоначално набелязаните за благоустрояване улици. Още преди началото на тържествата около 2 септември екипите на “БКС – Консорциум” навлязоха в ул. “Ангел Кънчев”. Там нова асфалтова настилка бе положена в отсечката от ул. “Гоце Делчев” до пресечката с ул. “Васил Левски”. Реконструиран бе и периметър на ул. “5-и септември”. Той се простира от ул. “Гоце Делчев” до ул. “Васил Левски”. Напълно обновена е ул. “Капитан Петко Войвода”. За издаването на обектите се чака единствено монтирането на водосточните шахти, информира днес Христо Колев, ресорен зам.-кмет по въпросите на транспорта.

 

На подновени пътни платна ще се радват жителите в различни точки на общинския център. В първите седмици на септември офанзивата стартира с ул. “Захари Стоянов” и с успоредната на бившата “Марбас” болница пресечка. В зоната ще бъде подета и сервизната уличка зад блокове № 9 и №10 на бул. “Стефан Стамболов”. След това асфалтополагащите машини ще се насочат към паркинга на бул. “Раковски” 5-7, а оттам – към сервизните пътища между улиците “Ромен Ролан” и “Лайпциг”.

 

В южната част на Димитровград е нарочен един от най-занемарените през годините назад периметри от градската транспортна инфраструктура. Той преминава успоредно на стадион “Химик” и се явява продължение на ул. “Емилиян Станев” до включването й в бул. “Христо Ботев”. Самият булевард ще бъде изцяло асфалтиран от подхода към Тенискортовете до централното кръстовище с бул. “Трети март”.

 

В списъка на работните екипи попадат още ул. “Анна Маймункова” плюс сервизната улица, западно от бул. “Трети март”; намиращата се западно от МБАЛ “Света Екатерина” ул. “Бенковски”, както и ул. “Бузлуджа” – от пресечката й с ул. “Оборище” до т.нар. “У”-образно кръстовище с ул. “Подп. Калитин”.

 

Няма да бъде подмината и част от проблемната за мнозина живущи в района ул. “Иван-Асен II”. Тя ще бъде ремонтирана от пресечката с ул. “Груди Кирков” досами ресторант “Тракия”.

 

В тазгодишната кампания по асфалтиране и изкърпване на най-засегнатите от времето пътни участъци акцент е поставен върху зоните с учебни, здравни и социални заведения. Калкулирани са и мероприятия по повдигане на съществуващите сега бордюри.

 

Отправни точки в работата на асфалтополагащите машини ще бъдат още значителна част от улица “Димитър Димов”, както и цялата “Иван Вазов”. В периметъра обновен ще е участъкът зад Централна Поща – от пресечката с ул. “Иван Вазов” до Бабин пазар.

 

По централния бул. “Раковски” пътните работници ще поставят нова настилка от пресечката с ул. “Иван Вазов”, покрай бензиностанцията на “Петрол” – до кръстовището зад бившето кино “Миньор”. На свой ред бул. “Димитър Благоев” ще се реконструира от сградата на някогашния “КППЕК” до пряката с ул. “Гоце Делчев”. Дупките ще бъдат заличени и по моста на Марица до пътя Чирпан-Симеоновград.

 

 

 

Последна промяна: 09:53:45, 9 Март 2020

Още новини

В Димитровград ще гостува популярната авторка за Япония Юлияна Антонова-Мурата

284

На 27 юни 2022г. (понеделник) от 17:30 часа гост на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград ще бъде писателката Юлияна Антонова-Мурата – автор на нашумялата трилогия вдъхновяващи книги за Страната на изгряващото слънце – „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан Сан, Япония“. Дарбата на авторката да пресъздава живота…

Второ за сезона пръскане против кърлежи и комари

113

Община Димитровград планира да извърши дезакаризация на тревни площи, както и дезинсекция срещу имаго и ларви на комари на улични дървета, храсти и зелени площи – II етап. Предварително определените дати са: 21.06.22г.(вторник), 22.06.22г.(сряда), 23.06.22г.(четвъртък) – дезакаризация срещу кърлежи на тревни площи на територията на Димитровград и трите квартала; 24.06.2022г.(петък) и…

Тестови изпитания нова въздушна електропреносна линия

90

На 21 юни 2022г. от 10.00ч. ще стартират тестови изпитания и въвеждане в експлоатация на новата въздушна линия 400kV от подстанция "Пловдив" до подстанция "Марица Изток". За целта трасето ще бъде захранено с напрежение 400kV. Уведомителното писмо е от Електроенергиен системен оператор ЕАД във връзка с обект "Изграждане на нов…

Акустично джаз трио-Димитровград с нов концерт от поредицата представяне на млади музиканти

72

Продължава поредицата от концерти АКУСТИЧНО ДЖАЗ ТРИО ПРЕДСТАВЯ, като този четвъртък на 23 юни 2022г. от 19.00ч. на Централната градска алея в Димитровград, триото ще представи младия и талантлив ДИМИТЪР БАКЪРДЖИЕВ –саксофон и флейта. В концерта ще вземат участие солиста на Акустично джаз трио Мария Арнаудова, Пламен Солаков - бас,…

Към всички новини