ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Историята на основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, Димитровград води своето начало от далечната 1868 година. През 1968 година то се премества в сегашната нова триетажна сграда, която се намира в центъра на кв.Черноконево. През 1969 година с Указ на Народното събрание училището е наградено с орден „Кирил и Методий” първа степен в чест на стогодишния юбилей за високи постижения в учението и труда.

През 2012 година в училище беше реализирана програмата за енергийна ефективонст - подменена е дограмата, санирана е сградата, подменено е осветлението и ремонтирана  старата инсталация за централно отопление. Сега стаите са просторни и удобни не липсват и най-съвременни информационно-комуникационни средства. Просторния училищен двор с парково пространство е с места за отдих, площадки по волейбол, футбол, баскетбол и лекоатлетическа писта.

С осъзната амбиция и гордост учителите и учениците от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” - едно от най-старите учебни заведения на територията на община Димитровград, вече 145 години съхраняват и опазват Кирило-Методиевия пламък, съпътстващ пътя на българския народ към наука, културен възход и светли бъднини. Бивши и настоящи възпитаници, педагози, родители и съмишленици повече от столетие доказват, че да си част от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” е въпрос на престиж, призвание и гаранция за просперитет.

Директор Милко Милков

Адрес: Димитровград, 64002 
кв.Черноконево, ул.”Милеви скали” 8 - 
Телефон: 0391 28266
E-мейл: oukm_d@abv.bg
http://oukmdg.com

свали като .pdf