"Светът на киното в музиката" - Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров заедно с Плевенската филхармония

На 6 октомври 2022г. в Спортна зала "Младост" Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров ще представят "Светът на киното в музиката" заедно с Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. На сцената заедно с Хилда излизат едни от най-добрите джаз музиканти в България Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов. Мултимедията, която е основен герой в този спектакъл е подготвена от Васил Къркеланов. Фантастичните аранжименти, които дават един съвсем нов живот на тази толкова обичана от всички музика, са направени специално за този повод от Живко Петров и Христо Йоцов.

Хилда Казасян стартира националното си турне в началото на февруари с програмата „Световното кино в музика“, но продължава да радва публиката и със спечелилата „Кристална лира“ програма „Да послушаме кино“. Тя включва едни от най-популярните, красиви филмови песни и музика от старото незабравимо българско кино, като „Любимец 13“, „Козия рог“, „Адаптация“, „Вчера“....

Концертът е с подкрепата на Община Димитровград и е част от националното турне на певицата, което обхваща над 40 български града. Събитието е планирано от 19.00ч., а билети за него могат да бъдат закупени от Художествена галерия "Петко Чурчулиев", телефон за информация: 0886 987759.