НЕДЕЛЧО КУЧКОВ - Изложба живопис

 

Художествена Галерия „Петко Чурчулиев” Димитровград

 

Представя

 

НЕДЕЛЧО КУЧКОВ

Изложба живопис

 

Вернисаж / среща с автора: 17 февруари /четвъртък/ 2021 г. от 16:00 до 19:00 в Зала № 1 на галерията, бул. „Д.Благоев“ № 7

 

ХГ“П.Чучрулиев“ започва представяне на съвременни български автори през 2022 г. с един местен художник – Неделчо Кучков.

Неделчо Кучков е роден е в гр. Любимец. Запленен от изобразителното изкуство от малък, той отива да учи в Художествената гимназия в Пловдив. Той е в първия й випуск, който завършва през 1981-ва година.

През 1984 г. става член на Дружеството на Художниците – Хасково, където се премества да живее и до днес. През 1992 г. е приет за член на Съюза на българските художници – София.

Неделчо Кучков има над 20 самостоятелни изложби, повечето от които в България, в Германия и Унгария.

Участвал е в общи национални и международни изложби на СБХ в Австрия, Словакия и Турция. Има участия в много национални и международни пленери по живопис.

Негови картини са притежание на галерии и колекционери в България, Беларус, Полша, Унгария, Германия, Япония, ОАЕ, Канада, Франция, Гърция, Албания и САЩ .

Картините му се отличават с ярки и свежи цветове, множество детайли, изграждащи една композиционна цялост. Твори в стил „сюрреализъм“ с присъствието на декоративни елементи. „Картините му са светли сънища – мечти, където оптимизмът надделява над спомена и тъгата по отминалото детство!“, казва за него проф. Н. Райф от Българския културен институт в Берлин, Германия през 2000 г., при откриването на самостоятелната му изложба там.

Заповядайте!

Изложбата ще продължи до 15 март 2022 г.