Изложба фотография - Кристиян Бодиш: Budapest Street, Градска библиотека „Пеньо Пенев“

Кристиян Бодиш: Budapest Street

Изложба фотография

Дата: 06 до 20 февруари 2023

Място: Градска библиотека „Пеньо Пенев“ Димитровград

Със съдействието на Унгарски Културен Институт „ЛИСТ“

Кристиян Бодиш е роден през 1985 г. в Будапеща. Завършва строително инженерство, с фотография започва да се занимава преди повече от 10 години като хоби. Основният му профил е архитектурната фотография и заснемането на събития.

„Дипломирах се като строителен инженер, фотографията беше просто хоби. След 5 години в строителното инженерство смених професията с фотографията. Работя на свободна практика и се занимавам основно с архитектурна и рекламна фотография и заснемане на събития. Снимам Будапеща от 2009 г., а от 2014 г. съм в постоянно сътрудничество със столичната община и творбите ми редовно излизат в We Love Budapest. През 2016 г. създадох Budapest Images (https://budapestimages.com/ )– най-голямата база-данни на тема Будапеща. Тази година се присъединих и към BPSPC (Budapest Street Photography Collective), творческо ателие, обединяващо budapest street фотографи.

В настоящата изложба ще видите фотографии на Будапеща от изминалите 10 години, групирани в тематични двойки. Една част от тях е много „будапещенска“, друга – би могла да бъде направена в който и да е друг голям град. Общото между тях е неповторимостта на мига.

Най-голяма радост ми доставя, когато мога да увековеча рядко, неповторимо, пълно с живот явление. Целта ми не е да се изкачвам по екстремни места и оттам да снимам изумителни перспективи, а да откривам места и гледни точки, които са разбираеми за всички, и въпреки това никой не ги е забелязал." (Кристиян Бодиш)

honlap: www.budapestimages.com

Facebook. www.facebook.com/budapestimages

Instagram: www.instagram.com/budapestimages