ХГ“ Петко Чурчулиев“, 18:00 ч. Зала №1, „Запазена марка – Димитровград и Хасково“ - колекция

ХГ“ Петко Чурчулиев“ навършва 60 години през май 2022 г. През тези години тя се е наложила като един културен и духовен център не само в града, но и в региона, а богатият ѝ фонд надхвърля многократно облика на една общинска галерия.

 

Тържественото честване на юбилея на 20 май /петък/ ще бъде открито със знакова за Димитровград и Хасково изложба, която е плод на съвместния труд между галерията и катедра „Плакат и визуална комуникация“ към НХА, в лицето на доц.д-р Ненко Атанасов и негови студенти.

„Запазена марка – Димитровград и Хасково“ представлява колекция от подбрани запазени знаци, емблеми и фирмени надписи, търговски и производствени марки, създадени от началото на 60-те до края на 90-те години на миналия век. Авторите са български приложни графици, реализирали художествена продукция за местните индустрия и институции, по различни поводи, за целите на културни и много други събития.

 

На официалното събитие, ще бъде представено и новото лого на Ретро апартамента, което е дело на доц. д-р Ненко Атанасов.

 

Като един истински рожденник, галерията ще има торта, балони и духова музика.

 

Заповядайте да празнуваме заедно!