Дорота Барова и Мирослав Хишка - концерт виолончело и китара, 18,30ч., лятна читалня на ГБ "П.Пенев"

Дорота Барова и Мирослав Хишка - концерт…

Дорота Барова и Мирослав Хишка ще свирят в България

В средата на септември пред българска публика ще свирят виолончелистката и вокалистка Дорота Барова и китаристът Мирослав Хишка. Чешкият център в София подготвя техен концерт на 15.9. в ЧЦ София, когато ще е и откриването на изложбата на Надя Шурел Home Sweet Xome. Следващото им излизане на сцена е на 16.9. в Димитровград като покана за предстоящите в града Есенни музикални дни.

Дорота Барова е известна предимно от присъствието си в групите Tara Fuki и Vertigo. Работи с различни водещи музиканти и убедително се движи между алтернативна, джаз, рок и поп музика. Свири например с Анета Лангерова и Ленка Дусилова, през 2018 г. се появява в изненадваща формация с членовете на словашката група Korben Dallas в проекта Tugriki. През 2018 г. нейният дебютен солов албум ILUZJA печели чешката музикална награда „Андел“ за най-добър джаз албум на годината.

На концертите в България Дорота Барова ще бъде придружавана от китариста и композитора Мирослав Хишка, познат в Чехия от групите J.A.R. и Illustratosphere. През 2004 г. музиката на Хишка към филма „Сноубордисти“ е номинирана за чешката филмова награда „Златен лъв“.

Концертът в Димитровград се осъществява с подкрепата на Община Димитровград.