18.00 ЧАСА, ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЧУРЧУЛИЕВ”, ЗАЛА №1, ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА – АКВАРЕЛ „ИМА НАДЕЖДА” НА БЛАГОЙ ГОСПОДИНОВ

18.00 ЧАСА, ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЧУРЧУЛИЕВ”, ЗАЛА №1, ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА – АКВАРЕЛ „ИМА НАДЕЖДА” НА БЛАГОЙ ГОСПОДИНОВ

Художествена Галерия „Петко Чурчулиев” Димитровград

 

представя

 

БЛАГОЙ ГОСПОДИНОВ  / акварел/

и

ИРИНА СИВИНОВА / ел. китара/

 

с изложба-концерт

 „И М А  Н А Д Е Ж Д А“

 

Откриване: 22 октомври /четвъртък/  от 18 00 в Зала №1  на галерията на

бул. „Д.Благоев“ № 7

 

 

В камерното пространство на Зала №1 артистите ще ни представят съвместен проект вдъхновен от „надеждата“ като обединяваща концепция в тяхното творчество.

Ирина Свиленова е изпълнител и педагог с многобройни участия и награди. Нейното верую са думите на Св. Франциск от Асизи " Започни да правиш това, което е необходимо;  след това прави това което можеш; и изведнъж ще откриеш, че правиш невъзможното."

Забележително отдаденият и роден в Димитровград  Благой Господинов е автор на десетки тематични живописни изложби. В новият си проект художникът се стреми да не  копира сляпо действителността около себе си, а да търси божественото докосване на творението в битието ни. Опитвайки се да позиционира 4 географски точки : „Йерусалим“, „Св. Зограф“, „Балкана“ и „Моят край“,  авторът  като търсеща душа и поклонник. се стреми да ги обедини в събирателен образ .

 

 

 

Изложбата е до края на месец февруари 2021 г.                                     

Заповядайте!