Дезинсекция и дезакаризация на територията на община Димитровград - II етап.

                    СЪОБЩЕНИЕ

 

      През настоящата седмица Община Димитровград планира да извърши дезинсекция срещу имаго и ларви на комари и дезакаризация на тревни площи – II етап, като предварително определените дати са 31.05.18г.(четвъртък), 01.06.18г.(петък) и 02.06.2018г.(събота) Пръскането ще се извършва по график късно вечер.

      В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

 

      Графикът за пръскане е както следва :

 

31.05.2018г.(четвъртък) – Дезинсекция срещу имаго и ларви на комари на озеленени площи в междублокови пространства на територията на града, както и трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове.

01.06.2018г.(петък) – Дезинсекция и Дезакаризация на тревни площи в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на общината, тревни площи в междублокови пространства на територията на града.

02.06.2018г.(събота) – Дезакаризация на тревни площи в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”, както и трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове в града.

.

 

      При неблагоприятни метеорологични условия  е възможно графика да се промени.

 

 

   Изпълнител на услугата е “ПЕСТ КОРЕКТ“ ЕООД, гр.ПЛОВДИВ. Препаратът срещу имаго и ларви на комари е Цитрол и Димилин, а препарата срещу кърлежи е Бандит 10 ЕВ с карантинен срок 24 часа.