СЪОБЩЕНИЕ

С Ъ О Б Щ Е Н И Е     

 

    Община Димитровград съобщава , че е открита процедура за изработване на Общ устройствен план за територията на цялата община. С него ще бъдат  обособени отделните видове територии: жилищни, производствено-складови , за спорт и развлечения,  за обществено обслужване, за обекти на културно-историческото наследство, за курортно-туристическо и вилно строителство,  за озеленяване и специалните озеленени площи , за мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, земеделски територии, горски територии, територии за природозащита, нарушени територии за възстановяване, територии със специално, с друго или със смесено предназначение.

      Предвид на това,че предвижданията на Общия устройствен план  ще определят стратегическите насоки за социално- икономическото и пространствено развитие на общината през следващите 20-25 години е необходимо в неговото изработване да се включат всички, които имат инвестиционни намерения и свои виждания за бъдещето развитие на своята дейност и виждат перспективите за икономическото  развитие на населените места в нашата община.

      В тази връзка общинското ръководство очаква да бъдат предоставени искания, предложения и намерения от всеки желаещ да допринесе с идеи за качественото изработване на  плана, който ще послужи в следващите години за по-бързо и безпрепятствено реализиране на инвестиционните намерения на отделни лица, производствени предприятия и обслужващи фирми.

      Независимо,че съгласно Закона за устройство на територията Общия устройствен план не е план за пряко приложение ,той е основа за изработване на Подробните устройствени планове ,без които не може да се реализират инвестиционните намерения,не може да бъде променено предназначението на земеделската земя  както и предназначението и режима на застрояване на отделните имоти .

      Разчитаме на активност преди провеждането на общественото обсъждане ,за да сме готови и ние и Вие за диалог.

      За повече информация можете да ползвате тел.0391 68 259, 0391 68 258 и всички кметове и кметски наместници на населените места в Общината.

 

                                                                     От Общината