Докладна записка - Ритуал по сключване на граждански брак в ритуалната зала на Община Димитровград на дата 14 февруари - без такса

                                                       

ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ДИМИТРОВГРАД

 

Д  О  К  Л  А  Д  Н  А     З  А  П  И  С  К  А

 

от Иво Тенев Димов – Кмет на Община Димитровград

 

ОТНОСНО: ПРОМЯНА НА НАРЕДБА № 10 за ОПРЕДЕЛЯНЕТО И АДМИНИСТРИРАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ДИМИТРОВГРАД

 

 

ОСНОВАНИЕ: Чл.8, ал.8 във връзка с чл.9, от Закона за местните данъци и такси/Обн. ДВ. бр.117 от 10 Декември 1997г., изм. и доп. ДВ. бр.105 от 19 Декември 2014г. /

 

  УВАЖАЕМИ  ОБЩИНСКИ  СЪВЕТНИЦИ,

На основание чл. 9 от Закона за местните данъци и такси, Общински съвет Димитровград е приел Наредба №10 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Димитровград. Наредбата е в сила от 01.01.2010г., като през годините са извършвани промени в размера на някои такси.

         Във връзка с предстоящия празник на влюбените 14 февруари, Община Димитровград изразява готовност да организира провеждането на ритуала „Сключване на граждански брак” в Ритуалната зала на общината напълно безплатно за младоженците.

В цял свят празникът е известен като “Денят на Свети Валентин”. Разбира се, за доста хора 14 февруари е просто поредна дата в календара, но дори и те не могат да отрекат, че тя носи в себе си огромен емоционален заряд.

         В тази връзка Община Димитровград желае да предостави възможността всички влюбени двойки, решили да свържат завинаги живота си с любимия човек на 14 февруари, да сключат граждански брак в Ритуалната зала на Общината напълно безплатно.

         Предвид гореизложеното предлагам Общински съвет-Димитровград да приеме решение за допълнение на чл.52, ал.1 от Наредба № 10, касаеща таксите на административните услуги по гражданско състояние и административно обслужване за датата 14 февруари, както следва:

                                     

РЕШЕНИЕ

№……./………2015г.

 

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ДИМИТРОВГРАД

 

РЕШИ:

 

  1. Допълва Наредба №10 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Димитровград, както следва:

 

Чл. 52. (1) За извършване услуги по гражданското състояние и административно обслужване се заплащат следните такси:

 

  1.  

 

 

 

Ритуал по сключване на граждански брак в Ритуалната зала на Община Димитровград на дата 14 февруари

 

 

 

БЕЗ ТАКСА

 

  1. Възлага на Кмета на Общината осъществяването на всички дейности, необходими  за  правилното и законосъобразно изпълнение на взетото решение в съгласие с изискванията на Семейния кодекс и Закона за гражданска регистрация.

 

ИВО ДИМОВ

Кмет на Община Димитровград

Файлове: