Открита процедура за услуга

 

Наименование:

Определяне на изпълнител за извършване на текущ одит по изпълнение на дейностите и отчитане на разходите по проект „Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на град Димитровград- десен бряг“

Идентификационен номер на поръчката в АОП:

00068-2013-0006

Процедура:

Открита процедура

Срок за получаване на документация за участие:

17.06.2013 г. до 17:00 часа

Срок за подаване на оферти за участие:

27.06.2013 г. до 17:00 часа

Дата, час и място за отваряне на офертите:

Дата: 28.06.2013 г.

Час: 10:30

Място: Заседателна зала 2 етаж в сградата на общинска администрация Димитровград – град Димитровград, бул. „Г.С.Раковски” № 15

Кратко описание на предмета на поръчката:

„Определяне на изпълнител за извършване на текущ одит по изпълнение на дейностите и отчитане на разходите по проект „Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на град Димитровград- десен бряг“

За извършването на дейността одит се предвижда избор на изпълнител, определен по реда на ЗОП и подзаконовите нормативни актове по прилагането му. Дейността ще се изпълни съгласно изискванията на " Насоките за извършване на текущ одит на проекти финансирани със средства на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г." по поканата за кандидатстване.

Съгласно тях Община Димитровград ще възложи текущ одит на проекта и ще представя на МЗ към исканията за средства междинни доклади с одитно мнение за:

-законосъобразността на съответните обществени поръчки, когато такива са проведени и сключените договори, с изключение на обществените поръчки за строителство, строителен надзор и одит на проекта и обществените поръчки, попадащи в обхвата на чл. 19, ал.2 т. 22 „б” от ЗОП;

-осчетоводяването на разходите, включени в искането за средства в счетоводната система на бенефициента

както и окончателен одитен доклад, съдържащ одитно мнение относно цялостното изпълнение на проекта, изготвен съобразно Насоките за извършване на текущ одит на проекти, финансирани със средства на Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”.

Основната задача на (Одитора) включва да се осигури качествена услуга за своевременна и независима оценка на разходването на бюджетните средства по проект „Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на град Димитровград - десен бряг”

При констатиране на нередности и неспазване на правилата за разходване на средства по Оперативна програма "Околна среда" 2007 - 2013 г. ", Консултантът изготвя незабавно ДОКЛАД ЗА НЕРЕДНОСТИ до Възложителя.

Консултантът е длъжен да представя информация, да взима участие в срещи за докладване за напредъка по договора, когато е необходимо, включително и при провеждане на общи срещи с представители на Междинното Звено по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”

За целите на настоящата обществена поръчка се използват понятията „Текущ одит” и „Окончателен одит”, които отразяват спецификата на изискванията на Управляващия орган, по отношение на докладите, които ще се предоставят от одитора по време на текущото изпълнение на проекта (междинни искания за средства) и в края на проекта (окончателно искане за средства).

Текущият одит се отнася към одитните доклади, които Възложителят трябва да представя с междинните искания за средства. Окончателният одит се отнася към одитния доклад, който Възложителя трябва да представи с окончателното искане за средства. Текущият и окончателният одит по проекта се осъществяват от одитора след писмено уведомление от Възложителя.

Одитът обхваща проверка на 100 % на документацията по проекта и не допуска използването на извадки за целите му.

Обхвата на текущия и окончателния одит, изискванията към одитора (физическо или юридическо лице), съдържанието на одитния доклад и приложимите стандарти, както и  допълнителни подробности по изискванията за обхват и обем на дейностите по изпълнение на настоящата обществена поръчка са подробно указани в Техническата спецификация Приложение № 18.

Разяснения:

1.Разяснение: Raziasnenie_13.06.2013.pdf (дата на публикуване 13.06.3013 г.)

Пълен достъп до документацията можете да получите от следния линк:

 

Документация за участие в процедурата:   DOKUMENTACIA odit_desen briag.zip
(дата на деактивиране на линка 17.06.2013 г. 17:03 )
Важно: линкът за изтегляне на документацията е активен до изтичане на срока за получаване на документация за участие.


Дата на публикуване на документацията за участие в процедурата: 18.05.2013 г.



СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,

 

            На основание чл.69а ал.3 от ЗОП, Ви уведомяваме, че отварянето на ценовите оферти на участниците в обявената от община Димитровград процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Определяне на изпълнител за извършване на текущ одит по изпълнение на дейностите и отчитане на разходите по проект „Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на град Димитровград-десен бряг”, ще се извърши на 04.09.2013 г. (сряда) от 11:00 часа в сградата на община Димитровград, бул. „Г.С.Раковски” № 15, заседателна зала на ІІ етаж.



Файлове: