Срещи в село Каснаково и кварталите “Марийно” и “Черноконево” предприема от днес Кметът

Срещи в село Каснаково и кварталите “Марийно” и

“Черноконево” предприема от днес Кметът

 

Бъдещето финансиране на два от важните за развитието на Димитровград и региона инфраструктурни проекти ще е темата на поредицата от срещи, които Кметът на Общината предприема тази седмица. От 19 часа днес Стефан Димитров ще се срещне с жителите на димитровградския квартал “Марийно”. Също от 19 часа, но утре - 24 септември, той ще посети “Черноконево”, а в петък – село Каснаково.

Обиколката на градоначалника е в отговор на едностранно прекратено от Държавата финансиране по изпълнението на няколко мащабни инфраструктурни проекта и цели запознаване на обществеността със ситуацията към настоящия момент. Само по единия от тях понастоящем Общината губи 991 400,87 лева. Сумата е определена на база обявена преди време обществена поръчка. С нея следваше да се обезпечи реконструкция на част от вътрешната водопроводна мрежа в тукашния квартал “Марийно”.

Към момента е изпълнена значителна част от плануваните строително-монтажни работи, като стойността на свършеното възлиза на 275 000 лв., пресметна наскоро кметът Стефан Димитров. Договорката е била до края на годината местната администрация да получи от Държавата два транша от общо договорената сума. След неочаквания обрат на нещата обаче, сега изпълнителят вероятно ще търси заработените пари от местната хазна. Още повече, че вече започнатото следва да бъде доведено до успешен край със средства, с които Димитровград към момента не разполага.

5 915 са засегнатите от неприятната развръзка жители, живеещи в кварталите “Черноконево”, “Марийно” и “Вулкан”. Проектът представлява изграждане на водопровод, отвеждащ водата през “Марийно” към съседните два квартала.

Трябва да е ясно, че ако този водонапорен водопровод не бъде изграден, няма как да бъде реализиран и ремонтът на преминаващия в зоната Околовръстен път, категоричен е градоначалникът при серията изявления пред местните и регионални медии. Това е известно и от становище на Националната агенция “Пътна инфраструктура”, която отказва подмяна на асфалтовата настилка, докато прилежащата подземна комуникационна инфраструктура не бъде осъвременена.

Неясна остава и съдбата на един от инфраструктурните проекти, предвидени за село Каснаково. Разработката е за изграждане на канализация и подмяна на основен колектор. Там заложените средства са в пъти повече - 2 200 000 лв. Очаквани инвестиции, част от които Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) също оряза.

 

 

 

 

 

 

 

Последна промяна: 11:41:14, 8 Март 2020

Още новини

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа

467

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво – 32 метровата елха на площада в Димитровград. Добрият старец светна огромната елха с помощта на хилядите деца дошли за събитието на площада в Димитровград, последвано от пищна заря. Дядо Коледа пристигна с ефектен червен автомобил "Сънбийн Алпин". На централния площад той бе…

Община Димитровград спечели проект за подобряване енергийните характеристики на сградата на ДМЦ

190

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, находяща се на ул. "Св. Климент Охридски" №7 и е на пет етажа, въведена в експлоатация през 1969 г. Проектното предложение е насочено към изпълнение на целите на Интегрирания…

Разнообразна и наситена празнична програма през декември ще радва жители и гости на Димитровград

1301

Разнообразна и наситена със събития празнична програма е приготвила община Димитровград за Коледните и Новогодишните празници. Концерти, кулинарен конкурс, театрални постановки за възрастни и деца, изложби, творчески вечери и характерни за месеца събития ще радват димитровградчани и гостите на града през декември, а началото ще бъде поставено със запалване светлините…

Коледен турнир по футбол на малки врати

234

Община Димитровград организира провеждането на Коледен турнир по футбол на малки врати от 11-15 декември 2023г. Срещите ще се играят от 18.00 часа на изкуственото игрище на стадион "Раковски". Желаещите да се включат в турнира могат да се запишат до 7.12.2023г. на телефон: 0885866192. Наградния фонд (отборно) предвижда за първо…

Към всички новини