12 смелчаци катериха сградата на Общината послучай Деня на независимостта

12 смелчаци катериха сградата на Общината  послучай…

 

12 смелчаци катериха сградата на Общината послучай Деня на независимостта

 

За рекордното време от 2,03 мин. днес пловдивчанинът Илиян Найденов успя да изкачи с въже 14-етажната административна сграда на димитровградското Кметство. По този начин състезателят от града на тепетата подобри миналогодишното достижение на колегата си от Русе Теодор Кисимов, който тогава  “закова” хронометрите на 2,30 мин.

 

 

Днешният щурм на най-високото в Хасковска област обществено здание бе извършен по т.нар. алпийски метод на самоизвличане.  Домакин и основен организатор на екстремното шоу, събрало над 200 жители и гости на Димитровград, бе администрацията на кмета Стефан Димитров, не без помощта на местния Клуб по алпинизъм “Хеброс-99”. Проявата премина в чест на 101-ата годишнина от обявяване Независимостта на България и бе акцент в официалната програма на Общината за днешния празничен ден.

 

 

Подгласник на състезателя от пловдивския клуб “Пълдин” стана Георги Михайлов от Дряново с лично време от 2,38 мин. В оспорваната надпревара Михайлов се яви за втори пореден път, с което успя да подобни миналогодишното си достижение от 2,4203 мин. С бронз се окичи друг пловдивчанин – Боян Георгиев. Той успешно взе на абордаж етажите на местната власт, достигайки до върха за 2,54 мин.

Общо 12 бяха преките участници в зрелищния спектакъл, събрал младо и старо в подножието на 14-етажния билдинг. Първа сред представителките на нежния пол стана Станимира Делева (на снимката горе). Освен с чар, смелост и енергичност при катеренето, атрактивната пловдивчанка срази конкуренцията с лично време от 3,16 мин. Втора и далеч след достижението на съгражданката си, среброто успя да завоюва Ивон Трендафилова - 7,29 мин. (на снимката долу).

 

 

 

Възторжени аплаузи бележеха преминаването на финала от страна на всеки един от катерачите. Сред тях имаше представители на градове като Варна, Стара Загора, Дряново и Пловдив. За разлика от миналогодишното издание, този път не липсваха и смелчаци от Димитровград. Милко Петров, Панайот Димов, Христо Тодев и Радослав Петров бяха четиримата нашенци, които показаха завидна техника и майсторство извън рамките на основното класиране.

 

 

По 250 лв. за първенците и по 150 лв. – за подгласниците им, бяха разпределени днес като награди. На свой ред класиралият се на трето място грабна 100 лв. Паричните премии връчиха лично градоначалникът Стефан Димитров и първата дама на местния парламент Катя Чалъкова. Преди това двамата не пропуснаха да проследят отблизо надпреварата наред със стотиците зрители в слънчевия почивен ден.

 

 

Богат на алтернативни спортни мероприятия се оказа днешният празничен 22 септември. От 14 часа при входа на парк “Марица” се проведе демонстративно каране на ролери. А два часа по-късно пред сградата на Общинска администрация бе даден старт на своеобразно велошествие. Участниците в него поеха от централния бул. “Раковски” и  преминаха през няколко основни градски пътни артерии. Популяризиране на алтернативни и природосъобразни начини на придвижване в градска среда бе целта на организаторите от Община Димитровград. По този непринуден начин местните жители отбелязаха Европейската седмица на мобилността.

 

 

 

Последна промяна: 13:48:36, 7 Март 2020

Още новини

Коледен концерт с виенска музика в изпълнение на Симфониета Видин в навечерието на празниците

359

По традиция в навечерието на празниците община Димитровград поднася на своите граждани и гости красив празничен концерт с класическа валсова музика . За събитието тази година отново е поканен един от най-добрите симфонични оркестри в страната - Симфониета Видин под диригентството на маестро Петър Димитров. Концертът ще се състои вечерта…

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа

946

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво – 32 метровата елха на площада в Димитровград. Добрият старец светна огромната елха с помощта на хилядите деца дошли за събитието на площада в Димитровград, последвано от пищна заря. Дядо Коледа пристигна с ефектен червен автомобил "Сънбийн Алпин". На централния площад той бе…

Община Димитровград спечели проект за подобряване енергийните характеристики на сградата на ДМЦ

252

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, находяща се на ул. "Св. Климент Охридски" №7 и е на пет етажа, въведена в експлоатация през 1969 г. Проектното предложение е насочено към изпълнение на целите на Интегрирания…

Разнообразна и наситена празнична програма през декември ще радва жители и гости на Димитровград

1656

Разнообразна и наситена със събития празнична програма е приготвила община Димитровград за Коледните и Новогодишните празници. Концерти, кулинарен конкурс, театрални постановки за възрастни и деца, изложби, творчески вечери и характерни за месеца събития ще радват димитровградчани и гостите на града през декември, а началото ще бъде поставено със запалване светлините…

Към всички новини