СЪСТЕЗАНИЕ ЗА СМЕЛИ СЪС СТРЕМЕЖ КЪМ ВИСОКОТО

СЪСТЕЗАНИЕ ЗА СМЕЛИ СЪС СТРЕМЕЖ КЪМ ВИСОКОТО

  Атрактивно ще отбележи 101 години от обявяване независимостта на България на 22 септември Община Димитровград. За втори път по този  повод организира състезание по алпинистко изкачване на 14-етажната сграда на местната власт, която е и най-високата административна сграда в региона.

 Зрелищното катерене е с начало в 11 ч. на 22 септември (вторник), като в предварителния регламент е уточнено, че участниците ще използват метода на самоизвличане. Те ще бъдат разпределени в две групи по полов признак- мъже и жени, обясни Иван Григоров, специалистът по спортните дейности в община Димитровград. Определяща за класирането ще бъде скоростта на изкачване, като за най-бързите трима, е определен паричен награден фонд.

 Организаторите от община Димитровград уточняват, че в атрактивната надпревара за изкачване на билдинга могат да се включат всички, които притежават необходимия опит, умения и валидна застраховка.

 Партньор на общината по отношение на техническата организация е местният клуб по алпинизъм „Хеброс-99”-Димитровград, който е сред 33-е такива с регистрация в Българската федерация по алпинизъм и скално катерене.

 На 22 септември миналата година, когато подобно екстремно състезание се проведе за първи път, събра солидна публика. Само една девойка- Симона Камберова от Своге се престраши тогава да поеме предизвикателството и постигна лично време 5.02 мин.

 Едва 5 бяха участниците, сред които гости от София, Русе, Своге и Хасково. Първи финишира на покрива на димитровградското кметство Теодор Кисимов от крайдунавския град, който преодоля 14-е етажа за едва 2.256 мин. 

ЗА СПРАВКИ И ЗАПИСВАНЕ: 0887 98 39 91

ИВАН ГРИГОРОВ, Специалист "Спортни дейности"

 

 

 

 

Последна промяна: 00:58:26, 1 Март 2020

Още новини

Коледен концерт с виенска музика в изпълнение на Симфониета Видин в навечерието на празниците

354

По традиция в навечерието на празниците община Димитровград поднася на своите граждани и гости красив празничен концерт с класическа валсова музика . За събитието тази година отново е поканен един от най-добрите симфонични оркестри в страната - Симфониета Видин под диригентството на маестро Петър Димитров. Концертът ще се състои вечерта…

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво в Европа

945

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво – 32 метровата елха на площада в Димитровград. Добрият старец светна огромната елха с помощта на хилядите деца дошли за събитието на площада в Димитровград, последвано от пищна заря. Дядо Коледа пристигна с ефектен червен автомобил "Сънбийн Алпин". На централния площад той бе…

Община Димитровград спечели проект за подобряване енергийните характеристики на сградата на ДМЦ

252

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, находяща се на ул. "Св. Климент Охридски" №7 и е на пет етажа, въведена в експлоатация през 1969 г. Проектното предложение е насочено към изпълнение на целите на Интегрирания…

Разнообразна и наситена празнична програма през декември ще радва жители и гости на Димитровград

1655

Разнообразна и наситена със събития празнична програма е приготвила община Димитровград за Коледните и Новогодишните празници. Концерти, кулинарен конкурс, театрални постановки за възрастни и деца, изложби, творчески вечери и характерни за месеца събития ще радват димитровградчани и гостите на града през декември, а началото ще бъде поставено със запалване светлините…

Към всички новини