СЪСТЕЗАНИЕ ЗА СМЕЛИ СЪС СТРЕМЕЖ КЪМ ВИСОКОТО

СЪСТЕЗАНИЕ ЗА СМЕЛИ СЪС СТРЕМЕЖ КЪМ ВИСОКОТО

  Атрактивно ще отбележи 101 години от обявяване независимостта на България на 22 септември Община Димитровград. За втори път по този  повод организира състезание по алпинистко изкачване на 14-етажната сграда на местната власт, която е и най-високата административна сграда в региона.

 Зрелищното катерене е с начало в 11 ч. на 22 септември (вторник), като в предварителния регламент е уточнено, че участниците ще използват метода на самоизвличане. Те ще бъдат разпределени в две групи по полов признак- мъже и жени, обясни Иван Григоров, специалистът по спортните дейности в община Димитровград. Определяща за класирането ще бъде скоростта на изкачване, като за най-бързите трима, е определен паричен награден фонд.

 Организаторите от община Димитровград уточняват, че в атрактивната надпревара за изкачване на билдинга могат да се включат всички, които притежават необходимия опит, умения и валидна застраховка.

 Партньор на общината по отношение на техническата организация е местният клуб по алпинизъм „Хеброс-99”-Димитровград, който е сред 33-е такива с регистрация в Българската федерация по алпинизъм и скално катерене.

 На 22 септември миналата година, когато подобно екстремно състезание се проведе за първи път, събра солидна публика. Само една девойка- Симона Камберова от Своге се престраши тогава да поеме предизвикателството и постигна лично време 5.02 мин.

 Едва 5 бяха участниците, сред които гости от София, Русе, Своге и Хасково. Първи финишира на покрива на димитровградското кметство Теодор Кисимов от крайдунавския град, който преодоля 14-е етажа за едва 2.256 мин. 

ЗА СПРАВКИ И ЗАПИСВАНЕ: 0887 98 39 91

ИВАН ГРИГОРОВ, Специалист "Спортни дейности"

 

 

 

 

Последна промяна: 00:58:26, 1 Март 2020

Още новини

В Димитровград ще гостува популярната авторка за Япония Юлияна Антонова-Мурата

284

На 27 юни 2022г. (понеделник) от 17:30 часа гост на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград ще бъде писателката Юлияна Антонова-Мурата – автор на нашумялата трилогия вдъхновяващи книги за Страната на изгряващото слънце – „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан Сан, Япония“. Дарбата на авторката да пресъздава живота…

Второ за сезона пръскане против кърлежи и комари

113

Община Димитровград планира да извърши дезакаризация на тревни площи, както и дезинсекция срещу имаго и ларви на комари на улични дървета, храсти и зелени площи – II етап. Предварително определените дати са: 21.06.22г.(вторник), 22.06.22г.(сряда), 23.06.22г.(четвъртък) – дезакаризация срещу кърлежи на тревни площи на територията на Димитровград и трите квартала; 24.06.2022г.(петък) и…

Тестови изпитания нова въздушна електропреносна линия

90

На 21 юни 2022г. от 10.00ч. ще стартират тестови изпитания и въвеждане в експлоатация на новата въздушна линия 400kV от подстанция "Пловдив" до подстанция "Марица Изток". За целта трасето ще бъде захранено с напрежение 400kV. Уведомителното писмо е от Електроенергиен системен оператор ЕАД във връзка с обект "Изграждане на нов…

Акустично джаз трио-Димитровград с нов концерт от поредицата представяне на млади музиканти

72

Продължава поредицата от концерти АКУСТИЧНО ДЖАЗ ТРИО ПРЕДСТАВЯ, като този четвъртък на 23 юни 2022г. от 19.00ч. на Централната градска алея в Димитровград, триото ще представи младия и талантлив ДИМИТЪР БАКЪРДЖИЕВ –саксофон и флейта. В концерта ще вземат участие солиста на Акустично джаз трио Мария Арнаудова, Пламен Солаков - бас,…

Към всички новини