Доклад от Комисията за провеждане на процедура за определяне на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд - Хасково - мандат 2019 - 2022 г.

ДО

                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  НА

                                                              ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДИМИТРОВГРАД

 

 

 

Д  О  К  Л  А  Д

 

от Комисията за  провеждане на процедура за определяне на кандидати за                 съдебни заседатели за Окръжен съд   Хасково мандат 2019 - 2022 г.

 

 

                                                                       УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

 

 

 

На основание Писмо с вх. № ОбС-10-193/20.04.2018 г.  /изх. № 1565/18.04.2018 г./ от Апелативен съд Пловдив, Общински съвет Димитровград прие Решение № 966 /31.05.2018 г. с което, съгласно чл. 68 ал. 1 от Закона за съдебната власт, откри процедура за определяне на съдебни заседатели за Окръжен съд Хасково - мандат 2019 - 2022 година, които да бъдат предложени за избиране от Общото събрание на съдиите от Апелативен съд Пловдив, определи правилата за нейното провеждане и избра Комисия за организиране и провеждане на процедурата в състав:

 

Председател : адв. Коста  Костов - общински съветник

Секретар :       Ива Александрова - общински съветник

Членове :        Юлиян Семерджиев - общински съветник

                 Бончо Димитров - общински съветник

                         Валери Христов  - общински съветник

 

В изпълнение на възложената задача, Комисията организира и проведе процедурата, съгласно изискванията на чл. 66 и сл. от Закона за съдебната власт и Решение № 966/31.05.   2018 г. на Общински съвет Димитровград. 

 На 02.07.2018 г. от 10.00 часа в сградата на Общинска администрация Димитровград, бул.”Г.Раковски” № 15, кабинет на Общински съвет ет.5 стая №55, се проведе заседание на Комисията. Беше констатирано, че в срок 29,06,2018 г.  в деловодството на Общински съвет Димитровград - ет. 5 ст. 55 в сградата на Общинска администрация Димитровград, бул.”Г. Раковски” № 15, са постъпили документи за участие от следните кандидати:

 

-Валентина Райкова, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

-Галина Минчева, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

-Борислав Борисов, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

-Мария Георгиева, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

-Снежана Господинова, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

 

След  извършване проверка на документите, Комисията констатира, че всички кандидати са представили необходимите документи по чл. 68 ал. 3 от Закона за съдебната власт,  отговарят на изискванията по чл. 67 ал. 1 от ЗСВ и не са налице пречките по чл. 67 ал. 3 от Закона за съдебната власт, поради което  ДОПУСНА  всички кандидати до участие в Процедура за определяне на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд Хасково - мандат 2019 - 2022 г.

В законоустановения срок не постъпиха Становища за кандидатите, от юридически лица с нестопанска цел, определени за извършване на обществено-полезна дейност, включващи и въпроси, които да им бъдат поставени от Комисията.

 На 18.07.2018 г. от 10.00 часа в многофункционална зала „Гросето”, бул.”Г.Раковски” № 15, сградата на Общинска администрация Димитровград, се проведе открито заседание на Комисията, на което присъстваха всички членове на комисията, общински съветници и членове на юридически лица с нестопанска цел, определени за извършване на обществено-полезна дейност. Задачата беше, да се проведе публичното изслушване на кандидатите за съдебни заседатели за Окръжен съд Хасково - мандат 2019 - 2022 г.

Публичното изслушване на кандидатите започна по реда на постъпилите заявления за участие:

-Валентина Райкова, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

-Галина Минчева, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

-Борислав Борисов, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

-Мария Георгиева, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

-Снежана Господинова, ЕГН:**********, жив. в гр. Димитровград

 

 

В хода на публичното изслушване,  кандидатите изложиха мотивите си за участие в процедурата и отговориха на поставените въпроси от Комисията.

На основание чл. 68 „а” ал. 3 от Закона за съдебната власт, Комисията внася настоящия доклад до Председателя на Общински съвет Димитровград, досежно организиране и извършване на процедурата за определяне на кандидати за съдебни заседатели за Окръжен съд Хасково - мандат 2019 - 2022 г. които да бъдат предложени за избиране от Общото събрание на съдиите от Апелативен съд Пловдив.

 

Председател : ..................................................

                           / адв. Коста  Костов /

 

Секретар :       ...................................................

                           / Ива Александрова /

 

Членове :       ....................................................

                           / Юлиян Семерджиев /

               

                        ....................................................

                       / Бончо Димитров /

 

                .....................................................

                       / Валери Христов /