Запалване светлините на най-голямото живо Коледно дърво в България

   305  Новини

На 30 ноември 2019г. от 17.30ч. на централния площад в Димитровград ще бъдат запалени светлените на най-голямото живо Коледно дърво в България - "Дървото на надеждата". След спорове с други градове  в края на 2018г., димитровградската елха бе обявена за най-голямото живо Коледно дърво в България и получи своето признание със своите над 28 метра. За грейването на Елхата в Димитровград специално ще пристигне обичаният и любим на всички Дядо Коледа.

Площад "България" отново ще се превърне в място пресъздаващо неповторимата коледна атмосфера за малки и големи. Ледената пързалка ще радва любителите на кънките, а в специално подготвени уютни къщички -"Пекарни" ще се изпичат на място канелени коледни курабийки, които децата ще могат да украсят по свой вкус и желание.  В работилнички ще могат да изработват също и играчки за елха и коледни картички. Специален кът - ателие в старовремски стил ще пресъздава старата българска традиция за направа на сурвачки от дрян, където децата, асистирани от самодейци от читалищата, ще се учат как да направят своя автентична сурвачка. Задължителното писмо до Дядо Коледа със списък от желания малките палавници ще могат да напишат и пуснат в "Пощата" за коледни писма. Аромат на вкусотии и греяно вино ще допълва настроението на площада от традиционната "Гостилница".  
Българският фолклор със съвременно звучене ще намери израз в програмата на празника. Началото ще сложи хореографията "Коледари" на танцов ансамбъл "Звездица", родопска гайда в изпълнение на Галин Ангелов и пленителните таланти на Полина Стефанова и Даниел Христов, както и танцьорите на "Галаксико" ще заредят с много български дух централния площад на Димитровград. 
Пищна заря и ефекти с лазер ще очакват гражданите, дошли на запалването на Елхата и коледните светлини в Димитровград. 
 
свали като .pdf