Текущата обстановка в община Димитровград към 02.04.2020г.

Текущата обстановка в община Димитровград към 02.04.2020г.

Продължава доставката на дезинфекционни препарати за населените места в общината. Инструкциите са системно да се обработват и дезинфекцират местата където се ползват от повече хора - спирки, здравни служби, кметства. Кметовете по места и кметските наместници организират тази дейност.

Раздадени са защитни облекла, шлемове и маски за хората, които извършват дезинфекциите по селата и Меричлери. Кметовете и наместниците посещават хората и ги инструктират да не излизат от домовете си /само при необходимост/, да не се събират повече от двама възрастни, да спазват висока лична хигиена и препоръките на Националния кризисен щаб и министъра на здравеопазването. Благодарим на кметовете за отдадеността, с която работят!

Раздадени са 3300бр. защитни маски за хората по селата и гр. Меричлери. Общината е поръчала и ще продължим да доставяме за възрастните хора там маски за многократна употреба.

Продължават всички дейности по обезпечаване на дезинфекцията в града веднага щом времето позволи.

Хората, които са под карантина в общината са 195 човека към днешна дата. Това не са болни хора, а се наблюдават за поява на симптоми. Много наши съграждани, които се прибраха от чужбина и ски курортите ни в послените седмици се самоизолираха, за да опазят хората около себе си. Благодарим им за това!

Няма съставените актове вчера от РУ на МВР за нарушения в условията на извънредно положение.

Грижете се за личната си хигиена и се придържайте към социална изолация и дистанция! Общината и всички служби сме мобилизирани да ви помагаме.
Заедно ще се справим!

Последна промяна: 11:47:44, 13 юли 2020

Още новини

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето

109

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето, който ще се проведе на 4 октомври 2020г. от 10.30ч. до 12.30ч. в парк "Марица". Проявата се организира от Българска федерация Спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта. Желаещите да се включат ще преминават предварително установен маршрут,…

Приемат се документи на двойки желаещи да кандидатстват за финансиране на Ин витро процедури

82

Община Димитровград приема документи на кандидатите за финансова помощ от Общинския фонд „Ин витро” в срок до 16.10.2020 г. Съгласно Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана  репродукция средства от фонда се отпускат на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала от Община Димитровград  с репродуктивни проблеми.…

Класирани в конкурса "За приветлива градска среда`2020"

86

Класиране на участниците в  Конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г.   Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране  на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За…

Към всички новини