Тържествено честваха Националния празник в Димитровград

Тържествено честваха Националния празник в Димитровград

Националният празник на Република България и 143 от Освобождението почетоха тържествено днес на пл.България множество димитровградчани. Празникът започна с вдигане на националния флаг под звуците на химна и военни почести. Ритуалът бе изпълнен съгласно военния протокол с участието на военна рота, официални лица и десетки граждани. Кметът на община Димитровград Иво Димов, председателя на общински съвет Гергана Кръстева, заместник-областният управител Митко Петров, народните представители Евгения Ангелова, Митко Полихронов, Виолета Желева, общински съветници, кметове на населени места, представители на партии и множество граждани участваха в тържественото честване в Димитровград.

В словото си кметът на община Димитровград Иво Димов подчерта: "Днес е моментът да си припомним защо трябва да се гордеем, че сме българи и почетем паметтта на славните си предци като Ботев, Левски, Каравелов, които изстрадаха тази Свобода.Нека предаваме на децата си завета да ценят и пазят тази Свобода. Да обичат Родината и да градят с отговорност, разум и сърце бъдещето на България".
Заместник-областният управител Митко Петров поздрави димитровградчани с думите: "Вярвам, че като наследници на тези велики българи сме обединени от една обща кауза - да работим за България".
В приветственото си слово председателя на Общински съвет Гергана Кръстева се обърна към гражданите с думите: "Днес празнуваме Свободата. Свободата, която ни даде възможност да мечтаем. Именно днес с още по-голяма гордост и още по-силно трябва да развеем българското знаме. Защото нашият трикольор е нашата гордост, чест и отговорност. Отговорност, да предадем устрема на българския народ на нашето бъдеще - нашите деца. Отговорност, да запазим техният призив да бъдем единни, защото единството е в основата на Свободата. Нека да го направим заедно, защото само така ще бъдем горди наследници на всеки един, отдал живота си на България."
Честването продължи с шествие по централния булевард от военни, официални лица и граждани, които се отправиха към Парка на свободата пред паметната плоча на Освободителите. Минута  мълчание, с падане на колене, венци и цветя, множеството отдаде своята признателност към паметта на героите отдали живота си за Освобождението на Родината. Събитията се проведоха при спазване на всички противоепидемични мерки. 
В Димитровград бяха организирани редица прояви в навечерието на Националния празник, които стартираха ден по-рано. Изложба посветена на казармата бе открита в Исторически музей вчера, а 1200 деца в детските градини получиха тази година българския трибагреник като част от патриотичната кампания на община Димитровград "Обичам България". 
 
 
Последна промяна: 10:49:38, 08 март 2021

Още новини

52 са заявили до момента желание да засаждат дръвчета в инициативата "Алея на новия живот"

127

Родителите на 52 деца, родени в периода 21.02.2020г. – 28.02.2021г. са заявили до момента желание да засадят дръвче за своята рожба, част от екологичната инициатива „Алея на новия живот”, организирана от Община Димитровград за единадесета поредна година. От понеделник желаещите ще могат да получават своите дръвчета от разсадника на фирма "Неотитан" в парк "Марица".…

От понеделник ще се изплащат възнагражденията на членовете на СИК

244

Във връзка с проведените на 4 април 2021 г. избори за Народно събрание, община Димитровград уведомява членовете на секционните избирателни комисии, че изплащането на възнагражденията им ще започне от 11:00 часа на 19 април 2021 г. (понеделник) в зала Гросето, вход от към Ритуалната зала. Членовете на СИК/ПСИК е необходимо…

Иво Димов: "Усилията за възстановяване от пандемията трябва да имат силно социално измерение"

121

На 14 април се преведе дискусионна сесия, посветена на темата „Устойчивото местно икономическо развитие в Югоизточна Европа“, като сред основните говорители бе кметът на Димитровград Иво Димов, който е заместник-председател на УС на НСОРБ.   Той представи  работата на българските общини и опита на Димитровград за поддържане благополучието на гражданите…

Към всички новини