Щедър на прояви се оказа уикендът в навечерието на рождения ден на Димитровград

   379  Новини

Щедър на прояви се оказа уикендът за жителите и гостите на Димитровград. За предстоящата 69-годишнина от основаването на града в съботния ден стартираха първите прояви от предварително подготвената културно-развлекателна програма.

Началото бе поставено с турнир по канадска борба, тенис на корт и с водни игри край плувен комплекс „Раковски“. В следобедните часове около 200 мотористи от различни краища на България сътвориха уникално шоу, като зрелищна мото-акробатика демонстрираха умели моторджии. Инициативата бе съвместна – на Община Димитровград и местния мото-клуб „Викингите“.

Спортните емоции продължиха и надвечер, когато се състоя футболната среща на ветераните от ФК „Димитровград-1947“ и старозагорските гости от „Берое“. В спортната проява участие взеха и кметовете на двата града – Иво Димов и Живко Тодоров. До изтичане на редовното време, срещата завърши при резултат 0:0. След изиграни дузпи, преимуществото се оказа на страната на старозагорци, които победиха с 7:6.

Евъргрийни звучаха в съботната вечер на централния площад „България“. В пиано-пар на открито жителите и гостите на града се насладиха на десетки емблематични песни, изпълнени от варненската формация „Роял класик“. 

Неделният ден продължи със забавление за малчугани с любознателните викторини на „National Geographic Kids”, с турнири по стрийтбол и футбол на малки врати. А от 20:30 ч. концерт се очаква да изнесат фолклорен ансамбъл „Родопа" и гласовитата Валя Балканска.

свали като .pdf