С грижа за хората с ниски доходи и самотноживеещи в община Димитровград

С грижа за хората с ниски доходи и самотноживеещи в община Димитровград
В следващите дни 568 домакинства в община Димитровград ще получат 16кг.пакети с продукти като брашно, ориз, консерви и други, които ще бъдат доставени в дома на хората от нашите екипи. Помощта е осигурена от БЧК. 
 
264 човека в Димитровград и селата са под грижите на Домашен социален патронаж и получават храна у дома. 
 
Днес община Димитровград внеся в МТСП проекта за удължаване на услугата “Топъл обяд” . В него ще бъдат включени 200 човека . Това са възрастни над 65 години и самотно живеещи хора с ниски доходи или без такива,  хора с трайно увреждане в резултат от заболяване , които не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна. Проектът ще бъде финансиран от бюджета на Агенция за социално подпомагане.
 
Разширяваме дейността на Звеното за патронажна грижа, което към момента обслужва 118 човека. Към него допълнително ще бъдат включени още 196 лица от следните групи: възрасти хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване; хора с увреждания и техните семейства; хора, които са поставени под карантина от здравните власти и за които има социална необходимост от почасови услуги, като по този начин се защитава обществения интерес и се отговаря на нуждите на населението от превенция разпространението на COVID-19. 
Основната дейност ще включва доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги. 
 
240 човека са ни потърсили на горещия телефон от началото на неговото функциониране. 110 от тях са изявили желание за доставка на храни и лекарства до дома. 
 
Общината е организирала при получаването на пенсиите освен маски за възрастните хора, които нямат такива се прави и измерване на температурата им. Това се извършва от медицинско лице.
 
Благодарим на Димитър Караиванов и Ники Христов от "Хлебари Христови " - Димитровград за инициативата да помагат на хора в нужда като всеки ден 30 души могат да си вземат по един безплатен хляб от хлебарницата. Инициативата е за хора изпаднали в крайна нужда покрай извънредното положение. 
 
___________________________________________________________________________________________________________________
Текуща информация:
 
5 акта за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването са съставени от полицията за последните два дни. 
 
2 са досъдебните производства за нарушаване на карантината. 
 
212 са хората под карантина, които се наблюдават за симптоми. Това не са болни хора! 
 
Със заповед РД-01-107/07.04.2020г. на директора на РЗИ - Хасково се разрешава ползването на кафе машини и вендинг автомати. 
 
Дейностите по дезинфекция  на публичните пространства са постоянни. Те продължават и днес.  
Последна промяна: 12:35:54, 20 юли 2020

Още новини

Кмета Иво Димов с питания към РИОСВ и ТЕЦ "Марица-3" за замърсяването на въздуха над Димитровград от края на миналата седмица

53

Кметът на община Димитровград Иво Димов изпрати днес писма с въпроси до РИОСВ - гр.Хасково и ТЕЦ "Марица-3" АД Димитровград във връзка с отчетените неколкократно превишения на алармените прагове за концентрация на серен диоксид във въздуха над Димитровград, свързани с възобновяване работата на ТЕЦ „Марица-3”. В писмата се казва, че са…

Д-р Алдин Карагьозов е спечелелият конкурса за управител на болницата

170

Д-р Алдин Карагьозов е спечелелият за управител на димитровградската болница след проведена процедура за конкурс за възлагане управлението на „Многопрофилна болница за активно лечение „Света Екатерина” - Димитровград”  ЕООД, гр. Димитровград. Днес д-р Карагьозов защити своята програма за развитие на здравното заведение пред комисията по избора, излъчена от Общинския съвет,…

Кмета с настояване пред министър Комитова да бъде завършен пътя за Стара Загора

168

Кметът на община Димитровград Иво Димов настоява пред Министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова да бъдат завършени строителните дейности по ремонта на пътя за Стара Загора, който обхваща и мостта над река Марица. Настояването на Димов е да бъде положен и последния износоустойчив пласт асфалт, за да не се…

В четвъртък ще е ограничено движението по улицата под моста

70

В четвъртък /29.07.2021г./ от 08:00 до 17:00 часа няма да може да се ползва улицата под моста до Водната кула. Участъкът, който ще бъде затворен е от кръстовището с ул."Ем.Станев" до кръстовището с ул."Първи май". Ограничаването на движението по нея се налага заради подвързване на ВиК дейности във връзка с…

Към всички новини