С грижа за хората с ниски доходи и самотноживеещи в община Димитровград

С грижа за хората с ниски доходи и самотноживеещи в община Димитровград
В следващите дни 568 домакинства в община Димитровград ще получат 16кг.пакети с продукти като брашно, ориз, консерви и други, които ще бъдат доставени в дома на хората от нашите екипи. Помощта е осигурена от БЧК. 
 
264 човека в Димитровград и селата са под грижите на Домашен социален патронаж и получават храна у дома. 
 
Днес община Димитровград внеся в МТСП проекта за удължаване на услугата “Топъл обяд” . В него ще бъдат включени 200 човека . Това са възрастни над 65 години и самотно живеещи хора с ниски доходи или без такива,  хора с трайно увреждане в резултат от заболяване , които не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна. Проектът ще бъде финансиран от бюджета на Агенция за социално подпомагане.
 
Разширяваме дейността на Звеното за патронажна грижа, което към момента обслужва 118 човека. Към него допълнително ще бъдат включени още 196 лица от следните групи: възрасти хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване; хора с увреждания и техните семейства; хора, които са поставени под карантина от здравните власти и за които има социална необходимост от почасови услуги, като по този начин се защитава обществения интерес и се отговаря на нуждите на населението от превенция разпространението на COVID-19. 
Основната дейност ще включва доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги. 
 
240 човека са ни потърсили на горещия телефон от началото на неговото функциониране. 110 от тях са изявили желание за доставка на храни и лекарства до дома. 
 
Общината е организирала при получаването на пенсиите освен маски за възрастните хора, които нямат такива се прави и измерване на температурата им. Това се извършва от медицинско лице.
 
Благодарим на Димитър Караиванов и Ники Христов от "Хлебари Христови " - Димитровград за инициативата да помагат на хора в нужда като всеки ден 30 души могат да си вземат по един безплатен хляб от хлебарницата. Инициативата е за хора изпаднали в крайна нужда покрай извънредното положение. 
 
___________________________________________________________________________________________________________________
Текуща информация:
 
5 акта за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването са съставени от полицията за последните два дни. 
 
2 са досъдебните производства за нарушаване на карантината. 
 
212 са хората под карантина, които се наблюдават за симптоми. Това не са болни хора! 
 
Със заповед РД-01-107/07.04.2020г. на директора на РЗИ - Хасково се разрешава ползването на кафе машини и вендинг автомати. 
 
Дейностите по дезинфекция  на публичните пространства са постоянни. Те продължават и днес.  
Последна промяна: 12:35:54, 20 юли 2020

Още новини

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето

110

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето, който ще се проведе на 4 октомври 2020г. от 10.30ч. до 12.30ч. в парк "Марица". Проявата се организира от Българска федерация Спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта. Желаещите да се включат ще преминават предварително установен маршрут,…

Приемат се документи на двойки желаещи да кандидатстват за финансиране на Ин витро процедури

82

Община Димитровград приема документи на кандидатите за финансова помощ от Общинския фонд „Ин витро” в срок до 16.10.2020 г. Съгласно Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана  репродукция средства от фонда се отпускат на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала от Община Димитровград  с репродуктивни проблеми.…

Класирани в конкурса "За приветлива градска среда`2020"

86

Класиране на участниците в  Конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г.   Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране  на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За…

Към всички новини