С грижа за хората с ниски доходи и самотноживеещи в община Димитровград

С грижа за хората с ниски доходи и самотноживеещи в община Димитровград
В следващите дни 568 домакинства в община Димитровград ще получат 16кг.пакети с продукти като брашно, ориз, консерви и други, които ще бъдат доставени в дома на хората от нашите екипи. Помощта е осигурена от БЧК. 
 
264 човека в Димитровград и селата са под грижите на Домашен социален патронаж и получават храна у дома. 
 
Днес община Димитровград внеся в МТСП проекта за удължаване на услугата “Топъл обяд” . В него ще бъдат включени 200 човека . Това са възрастни над 65 години и самотно живеещи хора с ниски доходи или без такива,  хора с трайно увреждане в резултат от заболяване , които не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна. Проектът ще бъде финансиран от бюджета на Агенция за социално подпомагане.
 
Разширяваме дейността на Звеното за патронажна грижа, което към момента обслужва 118 човека. Към него допълнително ще бъдат включени още 196 лица от следните групи: възрасти хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване; хора с увреждания и техните семейства; хора, които са поставени под карантина от здравните власти и за които има социална необходимост от почасови услуги, като по този начин се защитава обществения интерес и се отговаря на нуждите на населението от превенция разпространението на COVID-19. 
Основната дейност ще включва доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги. 
 
240 човека са ни потърсили на горещия телефон от началото на неговото функциониране. 110 от тях са изявили желание за доставка на храни и лекарства до дома. 
 
Общината е организирала при получаването на пенсиите освен маски за възрастните хора, които нямат такива се прави и измерване на температурата им. Това се извършва от медицинско лице.
 
Благодарим на Димитър Караиванов и Ники Христов от "Хлебари Христови " - Димитровград за инициативата да помагат на хора в нужда като всеки ден 30 души могат да си вземат по един безплатен хляб от хлебарницата. Инициативата е за хора изпаднали в крайна нужда покрай извънредното положение. 
 
___________________________________________________________________________________________________________________
Текуща информация:
 
5 акта за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването са съставени от полицията за последните два дни. 
 
2 са досъдебните производства за нарушаване на карантината. 
 
212 са хората под карантина, които се наблюдават за симптоми. Това не са болни хора! 
 
Със заповед РД-01-107/07.04.2020г. на директора на РЗИ - Хасково се разрешава ползването на кафе машини и вендинг автомати. 
 
Дейностите по дезинфекция  на публичните пространства са постоянни. Те продължават и днес.  
Последна промяна: 12:35:54, 20 юли 2020

Още новини

С водосвет откриха единствения в Хасковска област Център за временно настаняване

159

Единственият в Хасковска област Център за временно настаняване на хора в нужда отриха днес в Димитровград. Спазвайки традицията нов дом да се освещава с водосвет за здраве архиерейски наместник отец Георги Тодев благослови и освети Центъра. Със 626 769,20 лева, от които 532 753,82 лева европейско финансиране и 94 015,38 лева национално съфинансиране по проекта е напълно ремонтирано и преустроено бившото общежитие на…

С нови директори са Исторически музей и ОДТ "А.Карамитев"

196

Антоанета Станчева е новият директор на Исторически музей- Димитровград. Станчева спечели проведения конкурс за длъжността на 13 октомври 2021г.  Антоанета Станчева е с над 30 годишен стаж, като от миналата година,  след пенсионирането на предишния дългогодишен директор на музея Елена Георгиева, до момента временно изпълняваше длъжността директор на  музея. От 2015г.…

Откриват Центъра за временно настаняване

361

ПОКАНА Община Димитровград има удоволствието да Ви покани на 20 октомври 2021г. (сряда) от 11:00ч. на заключителна пресконференция и церемония по откриване на обекта тип „Рязане на лента” по повод реализацията на проект „Преустройство на бивше общежитие на химически техникум "Професор д-р Асен Златаров" в Център за временно настаняване находящ се в УПИ…

Втори Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19 на Неделния пазар

318

За втори път на димитровградския Неделен пазар ще бъде разположен Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19. Пункта ще  работи на паркинга пред Спортна зала „Младост” през двата почивни дни на 9 и 10 октомври от 8:30 до 13:00ч. Изнесен имунизационен екип на РЗИ-Хасково ще осъществява ваксинацията и ще консултира гражданите.  Инициативата е…

Към всички новини