С 4 102-ма ученика посрещна Община Димитровград новата учебна година, 413 са първолаците

   483  Новини

„Винаги има особен заряд на 15-и септември. Ден, изпълнен с много настроение, усмивки, много позитивизъм и притеснение. Като администрация се стремим да правим така децата на Димитровград да получат най-добрите условия за развитие!“.

С тези думи градоначалникът Иво Димов приветства учениците от Димитровград и общината с първия учебен ден. Днес той бе гост в основно училище „Алеко Константинов“, където приветства с празника педагозите и техните възпитаници. Пред насъбралото се множество кметът пожела на добър час на първолаците и постепенно изкласяващите ученици и увери, че съвсем скоро шестте общински училища в Димитровград ще разполагат с напълно обновени дворове и прилежащи към тях спортни площадки и места за отдих.

С общо 4 102-ма ученика, разпределени в 192 паралелки, започна в Община Димитровград новата учебна година. За първи път училищният праг прекрачиха 413 деца от 21 паралелки. 

Гост на възпитаниците и учителите от ОУ „Пенчо Славейков“ днес бе председателят на ОбС Гергана Кръстева. Училището е единственото засега в общината, което въвежда т.нар. интердисциплинарен метод на обучение. Празника на СУ „Любен Каравелов“ с присъствие почете зам.-кметът Яшо Минков. 

За пета поред година днес всички първолаци в общината получиха книжка с пожелание от кмета Иво Димов.

свали като .pdf