Общинският кризисен щаб проведе заседание

Общинският кризисен щаб проведе заседание

Кметът на община Димитровград Иво Димов свика заседание на Общинският кризисен щаб днес, на което бе обсъдена актуалната ситуация в общината във връзка с повишаване броя на заболелите от Covid-19. 

В тази връзка Общинския кризисен щаб препоръчва на всички търговци и посетители на Неделен и Автомобилен пазар да ползват маски и дезинфектанти. Регулярно продължава да се извършва дезинфекция на откритото тържище, като включително ще бъдат разположени и информационни табели приканващи посетителите за спазването на противоепидимиологичните мерки и отстоянията за дистанция. 
Регламентирането на мерките на Зеленчуков пазар са съобразно разпоредбите за закрити пространства, където носенето на маски е задължително.
На търговските вериги се препоръчва повишаване на контрола за спазване на дистанция, дезинфекция на входа и често използваните едни и същи предмети, като пазарски колички. Да се следи стриктно и за носенето на маски в обектите.
Ще бъдат изпратени писма и до собствениците фирми-превозвачи за стриктно съблюдаване заповедите на министъра на здравеопазването и мерките против заразата.
Пенсионерските клубове ще продължат да функционират, като на входовете ще бъде измервана температурата на посетителите с термометър. На влизане във всички клубове има осигурени дезинфектанти и маски. Ще продължи да се извършва и регулярно дезинфекцията в тях.
Напомнаме, че носенето на маски в закрити пространства е задължитело и ще бъде строго съблюдавано и от органите на реда.
Управителят на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Матеев докладва, че общинската болница има готовност при запълване капацитета на областната болница да лекува болни от Covid-19.
 
 
Последна промяна: 11:23:44, 20 Октомври 2020

Още новини

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”

532

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”, който бе напълно обновен отвътре и отвън, включително и прилежащото към него парково пространство. Дейностите бяха извършени по проект „Реставрация и ремонт на Културен дом „Химик”, включително прилежащи площи, гр. Димитровград”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г. Това отчетоха при…

Кметът Иво Димов поздрави социалните работници в община Димитровград

148

"Днешният празник е признание към вашата нелека работа. Възхищавам се на човещината и разбирането, с които подкрепяте всеки един човек попаднал в групата на уязвимите, на хората с болка, нуждаещите се, на хората, за които ежедневието е борба. Без вашата подадена ръка и професионализъм много човешки съдби биха били съсипани.…

Възстановяват функциалността на басейна в Меричлери по проект

212

Възстановяване функциалността на басейна в Меричлери започва община Димитровград по проект проект Проект №BGLD-1.007-0022 „Изграждане и развитие на спортно-развлекателен комплекс „Соленци“, град Меричлери, първи етап Възстановяване функционалността на минералния басейн” изпълняван по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското…

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

282

Петър Чухов е новият лауреат, предложен за удостояване с Националната литературна награда „Пеньо Пенев”  за 2024 година. Това съобщи на пресконференция днес председателят на комисията по избора проф.Амелия Личева след заседанието. Чухов е избран единодушно от всички членове на комисията, в чийто състав са Теодора Димова - писател и драматург, Мирела Иванова – писател и…

Към всички новини