Проучване сред жителите на град Димитровград, които се отопляват с твърдо гориво

Проучване сред жителите на град Димитровград, които…

Уважаеми жители на град Димитровград,

Във връзка с изпълнението на проекта за подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво с алтернативни отоплителни устройства, община Димитровград провежда предварително проучване сред домакинствата в град Димитровград, които се отопляват с дърва и въглища. Проучването се провежда чрез въпросник, като до момента желаещите да участват в проучването се обаждаха на тел. 0882 518 804 за да съобщят името си и телефонен номер. След това експерт от екипа на проекта се свързва със съобщения тел. номер и чрез телефонен разговор попълва отговорите на въпросите от въпросника. Този подход ще продължи да се прилага и занапред. 

За удобство на заинтересованите домакинства, които се отопляват с дърва и въглища, общината предоставя възможност въпросникът да се попълва освен по телефона  и по още два начина::

1. Попълване на  въпросник отпечатан на хартия и разпространен в многофамилни и еднофамилни сгради в гр.Димитровград. Въпросникът ще се разпространява, поставен в пликове, върху които е написано наименованието на проекта. Попълнения след това от Вас въпросник трябва да пуснете в специално поставена за целта кутия пред сградата на общината в удобно за вас време. В случай, че пропуснете да вземете плик от разпространяваните в жилищните сгради, можете да се обадите на тел. 0882 518 804 и да съобщите адрес, на който ще ви бъде изпратен въпросникът.

2. Да изтеглите от интернет страницата на общината публикувания въпросник в електронен вид, да го попълните електронно и да го изпратите на ел.поща: [email protected]. Другата възможност е да принтирате въпросника, да го попълните на хартия и  да го пуснете в специално поставената за целта кутия пред сградата на общината.

Следва специално да се отбележи, че попълването на въпросника, ще подпомогне в най-висока степен попълването впоследствие на заявления за участие на домакинствата в проекта на замяна на отоплителните уреди. Попълването на настоящия етап на въпросника не отменя изискването за подаването на заявления за участие, когато общината отправи официално поканата за кандидатстване. Ние ще се съобразим с обстановката в страната и ако е възможно ще отправим поканата  за кандидатстване след средата на месец май 2020 г. Началото на процеса ще бъде широко оповестен на гражданите и ще има достатъчно време за кандидатстването.

 

Община Димитровград благодари на всички граждани, които подкрепят усилията на общинската администрация и ръководство да подобри качеството на атмосферния въздух, чрез подмяна на отоплителните уреди на дърва и въглища с еколого съобразни такива.

Последна промяна: 16:57:35, 14 Февруари 2023

Още новини

Община Димитровград се присъединява към Европейския ден на спорта в училище

80

На 29 септември 2023г. община Димитровград ще се присъедини към инициативата Европейски ден на спорта. По този повод в почти всички димитровградски училища децата ще се включат в различни спортни дейности. Във връзка с отбелязване на Европейски ден на спорта в ПМГ "Иван Вазов" от 14.30ч. ще се проведат няколко…

Градска библиотека домакин на Национален тридневен форум

60

От 27 до 29 септември 2023г., Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград ще е домакин на ХХIХ традиционен есенен семинар „АБ – днес и утре“. Участие във форума са заявили над 85 библиотечни специалисти от цялата страна. В тридневния семинар те ще дискутират важни теми, свързани с професионалната дейност и…

40 години от обявяването си за град отпразнува Меричлери

277

Кметът на община Димитровград Иво Димов и председателя на Общински съвет Гергана Кръстева бяха гости на Празничните тържества в Меричлери, с които града чества 40 години от обявяването си за град и 115 години Независима България.   Димов поздрави жителите и гостите на град Меричлери и кмета Йордан Милев по…

Димитровград чества тържествено 115 години от Независимостта на България

174

Десетки граждани и официални гости, сред които заместник-кмета Яшо Минков, секретаря Венета Колева и общински съветници, се стекоха при паметника на Капитан Петко Войвода в Димитровград, за да отбележат 115 години от провъзгласяване Независимостта на България. Програмата започна с изпълнения на Забавно-духов оркестър и продължи с художествено-документална програма с участието…

Към всички новини