Програма за Коледно-новогодишните празници

   424  Новини

Община Димитровград отново предлага богата програма за Коледно-новогодишните празници. Всяка събота или неделя на централния площад ще има различни шоу програми и спектакли. Грандиозното запалване светлините на най-голямото живо коледно дърво в България ще постави началото на поредица от събития за гражданите и гостите на Димитровград. На 7 декември на ледената пързалка от 18ч. ще може да се види красива феерия "Шоу на лед" от фигуристите на софийския клуб по фигурно пързаляне "Ледени искри". На 13 декември /петък/ от 18.30ч. "Ледено караоке парти" очаква любителите на кънките и музиката. Следващата събота отново от 18ч. "Коледен късмет за теб" ще радва участниците дошли да се забавляват на централния площад в Димитровград. На следващия ден, неделя /22.12г./ ще има истински кулинарен празник. Традиционната "Коледна трапеза" тази година ще покаже "Обредни пити и хлябове" от дома на българина свързани с предстоящите празници, както и атрактивно приготвяне на боб в огромен по размери съд. Ще може да се види и демонстрация как са месили хляб нашите баби. 

В ОДТ "Апостол Карамитев" пък предстоят няколко интересни спектакъла и постановки първият, от които е комедията "Лъжата", която ще се играе на 5 декември. В арт-пространството на "Сцена фоайе" ще бъде представена книгата "Последното завоевание" на известният автор и сценарист Николай Колев. Истинска "Коледна приказка" ще бъде концерта на Симфониета - Враца. Отново на сцената на театъра на 16 декември ОП "Детски и младежки център" ще представи концерт на своите възпитаници с коледения спектакъл "Магията на времето". На 18 декември танцьорите на Общински център за танцово изкуство "Галаксико" ще покажат "В очакване на Дядо Коледа" собствена продукция на центъра с участието на гости от страната.
На 31 декември от 23.30ч. на пл."България", който желае ще може да сподели настроението от посрещането на Новата година в компанията на оркестър "Димитровград" и новогодишна наздравица.
свали като .pdf