Продължава проекта "Подпомагане с топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Димитровград"

Продължава проекта "Подпомагане с топъл обяд в…

Община Димитровград, в качеството си на партньорска организация, продължава изпълнението на дейностите по договор BG05FMOP001-5.001-0153-C03, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001”3.1 Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19финансиран от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020г. в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU. Срокът за предоставяне на топъл обяд в община Димитровград ще бъде удължен до 30.06.2022г.

„Подпомагане с топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в Община Димитровград” обхваща 530 потребителя. В проекта са включени хора от града и селата от следните целеви групи:

Ø Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

 

Ø Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

 

Ø Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

 

Храната се приготвя от ЕТ „ТАНО – Николай Траилов” гр. Хасково. Доставя се до разкритите клубове за хората от третата възраст и сградите на кметствата в малките населени места, а трудноподвижните лица получават храната си в дома, чрез Домашен социален патронаж гр. Димитровград.

Към настоящият момент в проекта участват потребители от гр. Димитровград; с. Бряст; с. Здравец; гр. Меричлери; с. Черногорово; с. Воден; с. Крепост; с. Каснаково; с. Добрич; с. Крум; с. Ябълково; с. Сталево; с. Странско; с. Скобелево; с. Горски извор; с. Брод; с. Бодрово; с. Злато поле; с. Долно Белевос; Длъгнево; с. Райново; с. Радиево; с. Голямо Асеново; с. Малко Асеново; с. Великан и с. Върбица.

От 18.01.2021г. към този момент топъл обяд за различни периоди са получавали 650 потребители, а 530 от тях продължават да получават топъл обяд. Резервите към момента са 24 броя лица. Приемът на заявления-декларации продължава. Лица, жители на Община Димитровград, могат да подадат заявления за идентифициране към целевите групи и включване в операцията „3.1 – Топъл обяд в условия на пандемия от COVID-19“ във всички клубове на хората от третата възраст на територията на град Димитровград и при кметовете и кметските наместници по населените места в Общината.

Съгласно действащия към момента договор BG05FMOP001-3.001-0153-C04 топъл обяд ще се предоставя до 30.06.2022 г.

Последна промяна: 14:40:53, 29 Декември 2021

Още новини

Авторката на бестселъри и дългогодишен дипломат в Япония Юлияна Антонова-Мурата се срещна с кмета на Димитровград и свои почитатели

302

Юлияна Антонова-Мурата представи снощи най-новата си книги " Сан сан, Япония" пред димитровградска публика в Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Десетки почитатели на авторката на бетселърите за Япония „Моши моши, Япония” и „Уки уки, Япония” бяха дошли на срещата-разговор с нея, за да слушат вдъхновяващите й истории за светоусещането на японците…

В Димитровград ще гостува популярната авторка за Япония Юлияна Антонова-Мурата

355

На 27 юни 2022г. (понеделник) от 17:30 часа гост на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград ще бъде писателката Юлияна Антонова-Мурата – автор на нашумялата трилогия вдъхновяващи книги за Страната на изгряващото слънце – „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан Сан, Япония“. Дарбата на авторката да пресъздава живота…

Второ за сезона пръскане против кърлежи и комари

142

Община Димитровград планира да извърши дезакаризация на тревни площи, както и дезинсекция срещу имаго и ларви на комари на улични дървета, храсти и зелени площи – II етап. Предварително определените дати са: 21.06.22г.(вторник), 22.06.22г.(сряда), 23.06.22г.(четвъртък) – дезакаризация срещу кърлежи на тревни площи на територията на Димитровград и трите квартала; 24.06.2022г.(петък) и…

Тестови изпитания нова въздушна електропреносна линия

107

На 21 юни 2022г. от 10.00ч. ще стартират тестови изпитания и въвеждане в експлоатация на новата въздушна линия 400kV от подстанция "Пловдив" до подстанция "Марица Изток". За целта трасето ще бъде захранено с напрежение 400kV. Уведомителното писмо е от Електроенергиен системен оператор ЕАД във връзка с обект "Изграждане на нов…

Към всички новини