Приз “Община в България с най-много инвестиции за 2016 г.” получи Димитровград

   597  Новини

Приз “Община в България с най-много инвестиции за 2016 г.” получи Община Димитровград на състояла се снощи в София церемония. Наградата получи кметът Иво Димов от изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев. 

Над 130 млн. лева са очакваните инвестиции в новите производства, които ще дадат възможност за работа на почти 3 500 човека от града и региона, отчетоха организаторите на проявата. 

“Заслужена награда за Община Димитровград от Българската Агенция за инвестиции. Благодаря на всички, които в продължение на няколко години работиха по тези проекти! Благодаря на инвеститорите, че избраха България и Димитровград, за да реализират инвестиционните си намерения! Благодаря и на вас, приятели, че ни гласувахте доверие и повярвахте в думите ни!”, коментира кметът Иво Димов минути след получаване на наградата.
 
Инициативата „Инвеститор на годината“ бе организирана за единадесети пореден път от Българска агенция за инвестиции. Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2016 г. в България. Отличията се връчват на фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции и разкрили нови работни места и заложили внедряването на високи технологии, което е в съответствие със стремежа за устойчив икономически растеж.

свали като .pdf