Отговори на най-често срещани въпроси за изборите са публикувани в секцията "Парламентарни избори`2021"

Отговори на най-често срещани въпроси за изборите…

Община Димитровград разширява информацията за удобство на гражданите, които желаят да упражнят правото си на глас на предстоящите избори в пандемичната обстановка. В секция „Избори” могат да се намерят най-често задаваните въпроси и отговори, касаещи организацията и реда за гласуване. В сайта могат да бъдат намерени отговори на въпроси като:

Имам постоянен и настоящ адрес в две различни населени места в страната. Къде ще мога да гласувам?

Ще мога ли в предстоящите избори за народни представители на 04.04.2021 г. да гласувам по пощата, чрез компютър, по факс, чрез смартфона си или изобщо по някакъв начин дистанционно, без да посещавам секции?

Имам желание да участвам в предстоящите избори за народни представители като член на секционна или районна избирателна комисия. Към кого да се обърна?

Живея в Англия. Искам да гласувам на парламентарните избори и на изборите за президент през 2021 г. Как да се регистрирам да гласувам онлайн (дистанционно) или в посолството в Лондон?

 

Кога и къде ще бъдат публикувани официалните кандидатски листи на парламентарните избори през 2021 г. Ще можем ли да ги получим в машинно четим формат?

 

Бих искал да попитам как аз и моето семейство бихме могли да гласуваме в Германия. Трябва ли да подам заявление и ако да, къде и как. Ще мога ли да гласувам, ако не съм подал заявление?

 

Съпругът ми е със статут на постоянно пребиваващ в България, но не е български гражданин. Иска да гласува, но не знаем дали има право. Моля отговорете на кои избори може да гласува и какво трябва да направим?

Мога ли да гласувам и да бъда член на СИК, ако съм в процедура на смяна на лични документи?

 

Студент съм в Американския университет в Благоевград, а съм с постоянен адрес в град Димитровград. Въпросът ми е как мога да гласувам на изборите тази година, след като по време на гласуването ще бъда в Благоевград, а не в Димитровград?

Отговорите можете да намерите на следния линк:

 

https://www.dimitrovgrad.bg/bg/izbori/vaprosi-i-otgovori

 

Последна промяна: 17:08:10, 9 Февруари 2021

Още новини

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”

523

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”, който бе напълно обновен отвътре и отвън, включително и прилежащото към него парково пространство. Дейностите бяха извършени по проект „Реставрация и ремонт на Културен дом „Химик”, включително прилежащи площи, гр. Димитровград”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г. Това отчетоха при…

Кметът Иво Димов поздрави социалните работници в община Димитровград

146

"Днешният празник е признание към вашата нелека работа. Възхищавам се на човещината и разбирането, с които подкрепяте всеки един човек попаднал в групата на уязвимите, на хората с болка, нуждаещите се, на хората, за които ежедневието е борба. Без вашата подадена ръка и професионализъм много човешки съдби биха били съсипани.…

Възстановяват функциалността на басейна в Меричлери по проект

211

Възстановяване функциалността на басейна в Меричлери започва община Димитровград по проект проект Проект №BGLD-1.007-0022 „Изграждане и развитие на спортно-развлекателен комплекс „Соленци“, град Меричлери, първи етап Възстановяване функционалността на минералния басейн” изпълняван по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското…

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

281

Петър Чухов е новият лауреат, предложен за удостояване с Националната литературна награда „Пеньо Пенев”  за 2024 година. Това съобщи на пресконференция днес председателят на комисията по избора проф.Амелия Личева след заседанието. Чухов е избран единодушно от всички членове на комисията, в чийто състав са Теодора Димова - писател и драматург, Мирела Иванова – писател и…

Към всички новини