Организация при получаване на пенсиите в община Димитровград

Организация при получаване на пенсиите в община Димитровград

С грижа за възрастните хора Община Димитровград съвместно с РУ на МВР и "Български пощи" АД - клон Димитровград създаде организация за времето, в което пенсионерите ще получават своите пенсии след 7 април /вторник/. Мерките се предприемат, за да се опази здравето на нашите възрастни съграждани. 

 

От 7 април /вторник/, когато започва получаването на пенсиите на местата, където възрастните хора получават своите пенсии - около пощата и банкоматите ще има представители на органите на реда. Това се прави, за да се осигури безопасността на хората от третата възраст, чрез спазването на предписанията и отстоянията между тях. 

 

В пощата до 12.00ч. ще бъде осигурен "зелен коридор" за хората от третата възраст и ще бъдат обслужвани приоритетно. Останалите граждани, моля да организират времето си така, че след 12.30ч. да ползват пощата и банкоматите. Този график ще бъде прилаган до 16.04 включително. Получаването на пенсиите по малките населени места ще става съгласно приложения график.

 

При получаването на пенсиите на опашките ще се раздават маски за тези възрастни хора, които нямат. Общината е направила поръчка за маски за многократна употреба. Превенцията е, за да се предпазят възрастните хора. Всеки, който има нека при излизане от дома носи маска и ръкавици!

 

В дните преди получаване на песиите местата за получаването им ще бъдат дезинфекцирани приоритетно и системно. Дезинфекцията ще се извършва по няколко пъти дневно.

 

Припомняме телефона, за самотно живеещите възрастни хора и такива, които са трудно подвижни, че наши екипи могат извършват доставка на храна и медикаменти до дома със лични средства на заявяващия. Телефонът, на който могат да звънят гражданите, които искат подобна услуга е 0885 622634 или 0391 73343 всеки ден от 9 до 16ч.

 

 ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Текуща информация:

 

372 са поръчаните и доставените дезинфектанти на домоуправителите на многофамилните жилищни сгради. Допълнителни заявки могат да се правят от понеделник до петък  от 9.00 - 17.00ч. на телефон 0889335579.

 

255 човека са под карантина в общината. Това не са болни хора, а такива, които се наблюдават за поява на симптоми. 

 

Във вчерашния ден няма съставени актовете от органите на реда, за което е благоприятствало и лошото време. Засиления контрол за спазване на разпоредбите продължава. 

Файлове:

Последна промяна: 11:49:09, 13 юли 2020

Още новини

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето

56

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето, който ще се проведе на 4 октомври 2020г. от 10.30ч. до 12.30ч. в парк "Марица". Проявата се организира от Българска федерация Спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта. Желаещите да се включат ще преминават предварително установен маршрут,…

Приемат се документи на двойки желаещи да кандидатстват за финансиране на Ин витро процедури

74

Община Димитровград приема документи на кандидатите за финансова помощ от Общинския фонд „Ин витро” в срок до 16.10.2020 г. Съгласно Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана  репродукция средства от фонда се отпускат на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала от Община Димитровград  с репродуктивни проблеми.…

Класирани в конкурса "За приветлива градска среда`2020"

84

Класиране на участниците в  Конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г.   Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране  на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За…

Към всички новини