Община Димитровград - текуща обстановка към 30.03.2020 г.

Община Димитровград - текуща обстановка към 30.03.2020 г.

В община Димитровград до сега 63 възрастни хора получиха до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. Всеки който има нужда може да направи заявка на тел. 0885 622 634 и 0391 7 33 43.

Нека сме отговорни и единни. Останете вкъщи! 

 

Екипите на полицията засилиха проверките в паркове и пешеходни зони. След отправяни предупреждения, вече се съставят и актове за нарушения на забраната.  5000 лева е размерът на глобата. В Димитровград през почивните дни вече има 8 съставени акта. 

 

В общината има 220 лица под карантина. Цифрата е динамична и се променя ежедневно. Това са хора под наблюдение за поява на симптоми. Към момента в община Димитровград няма регистриран случай на заразен с коронавирус. До днешния ден  са образувани 13 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 

  

Продължава доставката на дезинфекционни препарати. 273 са заявките като 230 вече са изпълнени. Екипите работят и днес на терен.

Останете вкъщи! Това е най-сигурният начин да се предпазите, както и да предпазите хората около вас. Ако се наложи да излизате ползвайте маска и ръкавици! Мийте си често ръцете и спазвайте препоръките на Националния кризисен щаб! 

 

За доброволците:

Вчера бе проведена среща между институциите при вицепремиера Томислав Дончев с участието и на председателя на  УС на НСОРБ Даниел Панов. Това, което стана ясно след срещата е следното :

До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще поддържа база данни за регистрираните доброволци.

Първоначално в системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението.

ВАЖНО! Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.

 

Доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на институциите и общинските администрации в следните направления:

▪️подкрепа за медицинските заведения;

▪️подкрепа за социалните служби и РЗИ;

▪️подкрепа за службите на реда и КПП в областните градове.

 

Заедно ще се справим с това нетипично за всички ни извънредно положение!

 

Последна промяна: 11:44:24, 13 юли 2020

Още новини

С водосвет откриха единствения в Хасковска област Център за временно настаняване

159

Единственият в Хасковска област Център за временно настаняване на хора в нужда отриха днес в Димитровград. Спазвайки традицията нов дом да се освещава с водосвет за здраве архиерейски наместник отец Георги Тодев благослови и освети Центъра. Със 626 769,20 лева, от които 532 753,82 лева европейско финансиране и 94 015,38 лева национално съфинансиране по проекта е напълно ремонтирано и преустроено бившото общежитие на…

С нови директори са Исторически музей и ОДТ "А.Карамитев"

197

Антоанета Станчева е новият директор на Исторически музей- Димитровград. Станчева спечели проведения конкурс за длъжността на 13 октомври 2021г.  Антоанета Станчева е с над 30 годишен стаж, като от миналата година,  след пенсионирането на предишния дългогодишен директор на музея Елена Георгиева, до момента временно изпълняваше длъжността директор на  музея. От 2015г.…

Откриват Центъра за временно настаняване

361

ПОКАНА Община Димитровград има удоволствието да Ви покани на 20 октомври 2021г. (сряда) от 11:00ч. на заключителна пресконференция и церемония по откриване на обекта тип „Рязане на лента” по повод реализацията на проект „Преустройство на бивше общежитие на химически техникум "Професор д-р Асен Златаров" в Център за временно настаняване находящ се в УПИ…

Втори Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19 на Неделния пазар

318

За втори път на димитровградския Неделен пазар ще бъде разположен Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19. Пункта ще  работи на паркинга пред Спортна зала „Младост” през двата почивни дни на 9 и 10 октомври от 8:30 до 13:00ч. Изнесен имунизационен екип на РЗИ-Хасково ще осъществява ваксинацията и ще консултира гражданите.  Инициативата е…

Към всички новини