Община Димитровград - текуща обстановка към 30.03.2020 г.

Община Димитровград - текуща обстановка към 30.03.2020 г.

В община Димитровград до сега 63 възрастни хора получиха до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. Всеки който има нужда може да направи заявка на тел. 0885 622 634 и 0391 7 33 43.

Нека сме отговорни и единни. Останете вкъщи! 

 

Екипите на полицията засилиха проверките в паркове и пешеходни зони. След отправяни предупреждения, вече се съставят и актове за нарушения на забраната.  5000 лева е размерът на глобата. В Димитровград през почивните дни вече има 8 съставени акта. 

 

В общината има 220 лица под карантина. Цифрата е динамична и се променя ежедневно. Това са хора под наблюдение за поява на симптоми. Към момента в община Димитровград няма регистриран случай на заразен с коронавирус. До днешния ден  са образувани 13 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 

  

Продължава доставката на дезинфекционни препарати. 273 са заявките като 230 вече са изпълнени. Екипите работят и днес на терен.

Останете вкъщи! Това е най-сигурният начин да се предпазите, както и да предпазите хората около вас. Ако се наложи да излизате ползвайте маска и ръкавици! Мийте си често ръцете и спазвайте препоръките на Националния кризисен щаб! 

 

За доброволците:

Вчера бе проведена среща между институциите при вицепремиера Томислав Дончев с участието и на председателя на  УС на НСОРБ Даниел Панов. Това, което стана ясно след срещата е следното :

До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще поддържа база данни за регистрираните доброволци.

Първоначално в системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението.

ВАЖНО! Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.

 

Доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на институциите и общинските администрации в следните направления:

▪️подкрепа за медицинските заведения;

▪️подкрепа за социалните служби и РЗИ;

▪️подкрепа за службите на реда и КПП в областните градове.

 

Заедно ще се справим с това нетипично за всички ни извънредно положение!

 

Последна промяна: 11:44:24, 13 юли 2020

Още новини

Изтича срока за плащане на местните данъци и такси

130

Община Димитровград напомня, че на 31.10.2020 г., изтича срокът заплащане на втората вноска от дължимите данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци за 2020 г. Задълженията могат да бъдат заплатени по един от следните начини: в брой: или чрез ПОС терминално устройство на касите…

Общинският кризисен щаб проведе заседание

218

Кметът на община Димитровград Иво Димов свика заседание на Общинският кризисен щаб днес, на което бе обсъдена актуалната ситуация в общината във връзка с повишаване броя на заболелите от Covid-19.  В тази връзка Общинския кризисен щаб препоръчва на всички търговци и посетители на Неделен и Автомобилен пазар да ползват маски…

Община Димитровград получи Етикет за иновации и добро управление на местно ниво от Съвета на Европа

313

На тържествена церемония снощи в Резиденция Бояна кметът на Община Димитровград Иво Димов получи отличието Етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020-2022 от Съвета на Европа. Кристалната статуетка и грамота бяха връчени на кмета от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на Годишните…

Към всички новини