Община Димитровград - текуща обстановка към 30.03.2020 г.

Община Димитровград - текуща обстановка към 30.03.2020 г.

В община Димитровград до сега 63 възрастни хора получиха до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. Всеки който има нужда може да направи заявка на тел. 0885 622 634 и 0391 7 33 43.

Нека сме отговорни и единни. Останете вкъщи! 

 

Екипите на полицията засилиха проверките в паркове и пешеходни зони. След отправяни предупреждения, вече се съставят и актове за нарушения на забраната.  5000 лева е размерът на глобата. В Димитровград през почивните дни вече има 8 съставени акта. 

 

В общината има 220 лица под карантина. Цифрата е динамична и се променя ежедневно. Това са хора под наблюдение за поява на симптоми. Към момента в община Димитровград няма регистриран случай на заразен с коронавирус. До днешния ден  са образувани 13 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 

  

Продължава доставката на дезинфекционни препарати. 273 са заявките като 230 вече са изпълнени. Екипите работят и днес на терен.

Останете вкъщи! Това е най-сигурният начин да се предпазите, както и да предпазите хората около вас. Ако се наложи да излизате ползвайте маска и ръкавици! Мийте си често ръцете и спазвайте препоръките на Националния кризисен щаб! 

 

За доброволците:

Вчера бе проведена среща между институциите при вицепремиера Томислав Дончев с участието и на председателя на  УС на НСОРБ Даниел Панов. Това, което стана ясно след срещата е следното :

До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще поддържа база данни за регистрираните доброволци.

Първоначално в системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението.

ВАЖНО! Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.

 

Доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на институциите и общинските администрации в следните направления:

▪️подкрепа за медицинските заведения;

▪️подкрепа за социалните служби и РЗИ;

▪️подкрепа за службите на реда и КПП в областните градове.

 

Заедно ще се справим с това нетипично за всички ни извънредно положение!

 

Последна промяна: 11:44:24, 13 юли 2020

Още новини

Кмета Иво Димов с питания към РИОСВ и ТЕЦ "Марица-3" за замърсяването на въздуха над Димитровград от края на миналата седмица

53

Кметът на община Димитровград Иво Димов изпрати днес писма с въпроси до РИОСВ - гр.Хасково и ТЕЦ "Марица-3" АД Димитровград във връзка с отчетените неколкократно превишения на алармените прагове за концентрация на серен диоксид във въздуха над Димитровград, свързани с възобновяване работата на ТЕЦ „Марица-3”. В писмата се казва, че са…

Д-р Алдин Карагьозов е спечелелият конкурса за управител на болницата

170

Д-р Алдин Карагьозов е спечелелият за управител на димитровградската болница след проведена процедура за конкурс за възлагане управлението на „Многопрофилна болница за активно лечение „Света Екатерина” - Димитровград”  ЕООД, гр. Димитровград. Днес д-р Карагьозов защити своята програма за развитие на здравното заведение пред комисията по избора, излъчена от Общинския съвет,…

Кмета с настояване пред министър Комитова да бъде завършен пътя за Стара Загора

168

Кметът на община Димитровград Иво Димов настоява пред Министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова да бъдат завършени строителните дейности по ремонта на пътя за Стара Загора, който обхваща и мостта над река Марица. Настояването на Димов е да бъде положен и последния износоустойчив пласт асфалт, за да не се…

В четвъртък ще е ограничено движението по улицата под моста

70

В четвъртък /29.07.2021г./ от 08:00 до 17:00 часа няма да може да се ползва улицата под моста до Водната кула. Участъкът, който ще бъде затворен е от кръстовището с ул."Ем.Станев" до кръстовището с ул."Първи май". Ограничаването на движението по нея се налага заради подвързване на ВиК дейности във връзка с…

Към всички новини