Община Димитровград - текуща обстановка към 30.03.2020 г.

Община Димитровград - текуща обстановка към 30.03.2020 г.

В община Димитровград до сега 63 възрастни хора получиха до дома си храна и лекарства, от които се нуждаят. Всеки който има нужда може да направи заявка на тел. 0885 622 634 и 0391 7 33 43.

Нека сме отговорни и единни. Останете вкъщи! 

 

Екипите на полицията засилиха проверките в паркове и пешеходни зони. След отправяни предупреждения, вече се съставят и актове за нарушения на забраната.  5000 лева е размерът на глобата. В Димитровград през почивните дни вече има 8 съставени акта. 

 

В общината има 220 лица под карантина. Цифрата е динамична и се променя ежедневно. Това са хора под наблюдение за поява на симптоми. Към момента в община Димитровград няма регистриран случай на заразен с коронавирус. До днешния ден  са образувани 13 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 

  

Продължава доставката на дезинфекционни препарати. 273 са заявките като 230 вече са изпълнени. Екипите работят и днес на терен.

Останете вкъщи! Това е най-сигурният начин да се предпазите, както и да предпазите хората около вас. Ако се наложи да излизате ползвайте маска и ръкавици! Мийте си често ръцете и спазвайте препоръките на Националния кризисен щаб! 

 

За доброволците:

Вчера бе проведена среща между институциите при вицепремиера Томислав Дончев с участието и на председателя на  УС на НСОРБ Даниел Панов. Това, което стана ясно след срещата е следното :

До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще поддържа база данни за регистрираните доброволци.

Първоначално в системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението.

ВАЖНО! Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.

 

Доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на институциите и общинските администрации в следните направления:

▪️подкрепа за медицинските заведения;

▪️подкрепа за социалните служби и РЗИ;

▪️подкрепа за службите на реда и КПП в областните градове.

 

Заедно ще се справим с това нетипично за всички ни извънредно положение!

 

Последна промяна: 14:28:07, 30 март 2020

Още новини

Първият в Хасковска област Център за възрастни хора с деменция ще бъде в Димитровград

153

Напълно ремонтирана и готова е базата на първия в Хасковска област Центъра за настаняване от семеен тип на възрастни хора с деменция, който се намира в бившата АТЗ болница. Днес на заключителна пресконференция и церемония тип „Рязане на лента” бяха отчетени резултатите от извършените по проект „Център за настаняване от…

Определиха победителите във Фестивала на алтернативното кино "Защитени светове"

29

Определиха победителите във Фестивала на алтернативното кино "Защитени светове". Вчера, 25.05.2020 г., жури в състав професор Станимир Трифонов - председател и членове Светослав Драганов и Веселин Христов отсъдиха и подредиха победителите в шестото издание на Фестивала на алтернативното кино "Защитени светове". Фестивалът дава възможност за изява на авторите в некомерсиалното…

Детските градини и ясли ще заработят от 27 май

300

Детските градини и яслените групи в община Димитровград ще заработят от 27 май /сряда/ при спазване реда на всички мерки и предписания определени със заповеди на министъра на здравеопазването и министъра на образованието.  В община Димитровград след проведено допитване до родителите, 33% от тях са заявили намерение децата да посещават…

Към всички новини