Обществено обсъждане с категорична подкрепа д-р Недялко Желев да е тазгодишният почетен гражданин на Димитровград

   649  Новини

Единомислие, че номинацията на д-р Недялко Желев е достойна да бъде предложена за гласуване от Общинския съвет за нов почетен гражданин на Димитровград, постигнаха участниците в проведеното днес обществено обсъждане. То бе свикано във връзка с предложението на кмета на общината Иво Димов дългогодишният педиатър да получи званието по време на предстоящата на 2 септември годишнина от създаването на Димитровград. 

Отдаден на здравеопазването човек, в дълг към цялото общество бе определен д-р Недялко Желев от участвалия в обсъждането общински съветник Коста Костов. С думите му се солидаризираха и останалите участници, като отношение взеха още председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева, както и д-р Вълчо Митрушев, председател на ПК „Здравеопазване и социални дейности“.

В мотивите си към номинацията на д-р Недялко Желев кметът на общината Иво Димов пише: „Той е сред най-уважаваните лекари в Димитровград, оставил отпечатък в спомените на поколения димитровградчани. Грижата за здравето и живота на своите пациенти той прави с огромно желание и любов. Изключително скромен и без излишно самочувствие, споделя опита си с колеги и спомага за тяхното професионално израстване“.

свали като .pdf