Няма регистриран случай на коронавирус в община Димитровград

Няма регистриран случай на коронавирус в община Димитровград

Няма регистрирани случай на COVID-19 на територията на община Димитровград към този момент! 

През уикенда в МБАЛ "Св. Екатерина" са постъпили двама пациенти с бронхопневмония и съмнения за коронавирус. Взети са им проби, които са изследвани в националната лаборатория в Стара Загора. Резултатите и на двамата са щастие са отрицателени. 

 

299 човека в общината са под карантина. Това не са болни хора, а такива, които са под наблюдение за симптоми. Няма наложени глоби. 

 

За медицинският персонал, който е изложен  на висок риск от заразяване общината е обезпечила:

 

За медиците в МБАЛ "Св. Екатерина" са доставили антибактериални защитни облекла и шлемове. Очакваме утре доставка на професионални респираторни маски със степен на защита FFP2. 

 

Поръчали сме бактетицидни лампи против вируси и бактерии, които ще бъдат поставяни в затворени пространства, където се ползват от много хора. Така ще повишим превенцията във вътрешната публична среда. 

 

За всички общопрактикуващи лекари в общината сме осигурили дезинфектанти, защитни шлемове и маски. Утре ще им бъдат доставени на място в кабинетите. 

 

Отново напомняме, че от утре 7 април до 23.04 нашите възрастни съграждани ще получават пенсиите си.  Ще бъдат обслужвани приоритетно в пощата и на банкоматите до 12ч. Приканвам останалите граждани, да се съобразят с посещенията  си на тези места и да го направят след 12.30ч. Благодарим на всички за разбирането! 

 

Образувани са 5 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 9 са съставените актове през изтеклата седмица. 

 

Проверките по паркове, детски и спортни площадки и зони, където не трябва да има струпване на хора продължават. Глобите са при първо нарушение 300лв. при второ нарушение 1000лв. Не го правете заради глобите, а защото това е отговорност към собствения ви живот и живота и здравето на хората около вас.

Бъдете здрави!

Последна промяна: 11:49:51, 13 юли 2020

Още новини

С водосвет откриха единствения в Хасковска област Център за временно настаняване

159

Единственият в Хасковска област Център за временно настаняване на хора в нужда отриха днес в Димитровград. Спазвайки традицията нов дом да се освещава с водосвет за здраве архиерейски наместник отец Георги Тодев благослови и освети Центъра. Със 626 769,20 лева, от които 532 753,82 лева европейско финансиране и 94 015,38 лева национално съфинансиране по проекта е напълно ремонтирано и преустроено бившото общежитие на…

С нови директори са Исторически музей и ОДТ "А.Карамитев"

197

Антоанета Станчева е новият директор на Исторически музей- Димитровград. Станчева спечели проведения конкурс за длъжността на 13 октомври 2021г.  Антоанета Станчева е с над 30 годишен стаж, като от миналата година,  след пенсионирането на предишния дългогодишен директор на музея Елена Георгиева, до момента временно изпълняваше длъжността директор на  музея. От 2015г.…

Откриват Центъра за временно настаняване

361

ПОКАНА Община Димитровград има удоволствието да Ви покани на 20 октомври 2021г. (сряда) от 11:00ч. на заключителна пресконференция и церемония по откриване на обекта тип „Рязане на лента” по повод реализацията на проект „Преустройство на бивше общежитие на химически техникум "Професор д-р Асен Златаров" в Център за временно настаняване находящ се в УПИ…

Втори Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19 на Неделния пазар

318

За втори път на димитровградския Неделен пазар ще бъде разположен Мобилен ваксинационен пункт срещу Covid-19. Пункта ще  работи на паркинга пред Спортна зала „Младост” през двата почивни дни на 9 и 10 октомври от 8:30 до 13:00ч. Изнесен имунизационен екип на РЗИ-Хасково ще осъществява ваксинацията и ще консултира гражданите.  Инициативата е…

Към всички новини