Няма регистриран случай на коронавирус в община Димитровград

Няма регистриран случай на коронавирус в община Димитровград

Няма регистрирани случай на COVID-19 на територията на община Димитровград към този момент! 

През уикенда в МБАЛ "Св. Екатерина" са постъпили двама пациенти с бронхопневмония и съмнения за коронавирус. Взети са им проби, които са изследвани в националната лаборатория в Стара Загора. Резултатите и на двамата са щастие са отрицателени. 

 

299 човека в общината са под карантина. Това не са болни хора, а такива, които са под наблюдение за симптоми. Няма наложени глоби. 

 

За медицинският персонал, който е изложен  на висок риск от заразяване общината е обезпечила:

 

За медиците в МБАЛ "Св. Екатерина" са доставили антибактериални защитни облекла и шлемове. Очакваме утре доставка на професионални респираторни маски със степен на защита FFP2. 

 

Поръчали сме бактетицидни лампи против вируси и бактерии, които ще бъдат поставяни в затворени пространства, където се ползват от много хора. Така ще повишим превенцията във вътрешната публична среда. 

 

За всички общопрактикуващи лекари в общината сме осигурили дезинфектанти, защитни шлемове и маски. Утре ще им бъдат доставени на място в кабинетите. 

 

Отново напомняме, че от утре 7 април до 23.04 нашите възрастни съграждани ще получават пенсиите си.  Ще бъдат обслужвани приоритетно в пощата и на банкоматите до 12ч. Приканвам останалите граждани, да се съобразят с посещенията  си на тези места и да го направят след 12.30ч. Благодарим на всички за разбирането! 

 

Образувани са 5 досъдебни производства за нарушаване на карантината. 9 са съставените актове през изтеклата седмица. 

 

Проверките по паркове, детски и спортни площадки и зони, където не трябва да има струпване на хора продължават. Глобите са при първо нарушение 300лв. при второ нарушение 1000лв. Не го правете заради глобите, а защото това е отговорност към собствения ви живот и живота и здравето на хората около вас.

Бъдете здрави!

Последна промяна: 11:49:51, 13 юли 2020

Още новини

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето

57

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето, който ще се проведе на 4 октомври 2020г. от 10.30ч. до 12.30ч. в парк "Марица". Проявата се организира от Българска федерация Спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта. Желаещите да се включат ще преминават предварително установен маршрут,…

Приемат се документи на двойки желаещи да кандидатстват за финансиране на Ин витро процедури

74

Община Димитровград приема документи на кандидатите за финансова помощ от Общинския фонд „Ин витро” в срок до 16.10.2020 г. Съгласно Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана  репродукция средства от фонда се отпускат на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала от Община Димитровград  с репродуктивни проблеми.…

Класирани в конкурса "За приветлива градска среда`2020"

84

Класиране на участниците в  Конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г.   Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране  на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За…

Към всички новини