Нови противоепидемични мерки в община Димитровград от утре

Нови противоепидемични мерки в община Димитровград от…

По решение на Общинският оперативен щаб и съгласно заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на нови противоепидемични мерки от 23.30ч. на 27.11.2020г./петък/ до 21.12.2020г. на територията на община Димитровград се: 

Преустановяват присъствените учебни занятия в училищата и в центъра за подкрепа на личностното развитиe НАОП „Джордано Бруно”, както и провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Забраняват се груповите и индивидуални занимания и изяви в ОП „Детски и младежки център” и в ОЦТИ „Галаксико”. Забраняват се груповите и индивидуални занимания  и самодейни изяви с деца и ученици в читалищата и други културни институции.

Преустановяват се посещенията в детски градини и детски ясли.

 

Детска млечна кухня не преустановява дейността си. В Детска кухня от края на месец май са въведени строги мерки за безопасност и храната се получава в опаковки за еднократна употреба. Има маркирани места за отстояния за родителите, съгласно дистанцията. Всеки, който получава храна от Детска кухня трябва да е със защитна маска за лице!

 

Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса. В този смисъл заведенията на територията на Неделен пазар ще продължат да функционират, но ще могат да предлагат храни и напитки, които да не се консумират на място.

На всички пазари, тържища и базари се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от най-малко 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице. Не се допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.30 и 10.30 часа.

Временно се преустановява функционирането на Автомобилен пазар, тъй като там не могат да бъдат приложени разпоредбите на министъра на здравеопазването.

Преустановяват се посещенията на търговските центрове (представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти) и търговските центрове, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни услуги в тях.

 

Преустановява се работата на клубовете за хората от третата възраст и хората в неравностойно положение и специални потребности  и клуба на инвалида.

Преустановява се присъственото осигуряване на подкрепа от специалистите в Дневния център за деца с увреждания, Дневния център за пълнолетни лица с увреждания, Център за ранна интервенция на уврежданията и Центъра за обществена подкрепа.

Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (кина, музеи, галерии, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство и други). Изключение се допуска по отношение на театрите, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице. В закритите помещения (залите) на галериите, музеите и библиотеките на територията на община Димитровград не се допуска събирането на повече от 5 лица (посетители и персонал), като се спазват изискванията за дистанция най-малко 1,5м. между лицата и не повече от 1 човек на 3 кв.м.; Преустановява се груповата репетиционна дейност и изяви на Забавно-духов оркестър и Акустично джаз трио.

 

Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 годишна възраст. Преустановяват се посещенията на фитнес центровете и залите за групови занимания към тях. 

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина. Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 15 човека, както и групови туристически пътувания (екскурзии) с организиран транспорт в страната и в чужбина и групови посещения на туристически обекти в страната.

Файлове:

Последна промяна: 14:23:01, 27 Ноември 2020

Още новини

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”

521

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”, който бе напълно обновен отвътре и отвън, включително и прилежащото към него парково пространство. Дейностите бяха извършени по проект „Реставрация и ремонт на Културен дом „Химик”, включително прилежащи площи, гр. Димитровград”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г. Това отчетоха при…

Кметът Иво Димов поздрави социалните работници в община Димитровград

146

"Днешният празник е признание към вашата нелека работа. Възхищавам се на човещината и разбирането, с които подкрепяте всеки един човек попаднал в групата на уязвимите, на хората с болка, нуждаещите се, на хората, за които ежедневието е борба. Без вашата подадена ръка и професионализъм много човешки съдби биха били съсипани.…

Възстановяват функциалността на басейна в Меричлери по проект

211

Възстановяване функциалността на басейна в Меричлери започва община Димитровград по проект проект Проект №BGLD-1.007-0022 „Изграждане и развитие на спортно-развлекателен комплекс „Соленци“, град Меричлери, първи етап Възстановяване функционалността на минералния басейн” изпълняван по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското…

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

281

Петър Чухов е новият лауреат, предложен за удостояване с Националната литературна награда „Пеньо Пенев”  за 2024 година. Това съобщи на пресконференция днес председателят на комисията по избора проф.Амелия Личева след заседанието. Чухов е избран единодушно от всички членове на комисията, в чийто състав са Теодора Димова - писател и драматург, Мирела Иванова – писател и…

Към всички новини