Нова детска площадка откри днес кметът Иво Димов

   462  Новини

Нова детска площадка откри днес кметът Иво Димов. Новата придобивка е изградена в района на ул. “Софроний Врачански” като съвместно начинание на Община Димитровград и организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки „Екопак България“, която се грижи за цветните контейнери в града. 

Кметът Иво Димов сподели, че идеята за новата детска площадка е на живущите в близост граждани. Той благодари специално на г-жа Стоянка Кънева, която бе сред присъстващите, за инициативността на хората от квартала. “Предвид добрата работа с "ЕКОПАК" им предложихме заедно да изградим тази детска площадка за децата на Димитровград. Площадката е с два къта - за децата от 0 до 3 години и от 3 до 12 години. Общата стойност е за 65 000 лв., като детските съоръжения за втория кът са изцяло дарение от "ЕКОПАК България" на стойност 20 000 лв. Освен съоръженията за игра на децата са  монтирани и нови LED осветления, паркова мебел, подменена е настилката. Цялата площадка отговаря на всички изисквания за безопасност на децата".

От 2007г. до днес организацията е инвестирала в Димитровград над 390 000 лв. в системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

„Инвестираме в нови контейнери и в образованието на децата за зеленото бъдеще на България. Вярваме, че с подкрепата на Общината и на жителите на Димитровград ще направим града по-чист и комфортен за живеене“, каза по време на откриването Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на „Екопак България“.

По време на откриването компанията зарадва децата на Димитровград и с образователна еко-пиеса за опазване на околната среда. Кукленият театър „Юначета с празни тубмачета“ показа на малчуганите защо е важно отпадъците да не отиват на сметищата, а в трите цветни контейнера за разделно събиране, и как децата и техните родители могат да помогнат на града да стане по-чист.

свали като .pdf