Напълно реконструиран и приветлив за търговци и клиенти Зеленчуков пазар действа от днес на територията на Димитровград

   918  Новини

Напълно реконструиран и приветлив за търговци и клиенти Зеленчуков пазар действа от днес на територията на Димитровград. Мястото на тържището е познатото от десетилетия на жителите и гостите на града. За разлика отпреди близо година време обаче, днес то заработи според всички съвременни изисквания. Това стана възможно след като още в края на 2017-а година кабинетът “Борисов-2” отпусна финансиране в размер на 1,52 млн. лева. Днес кметът Иво Димов припомни този факт и благодари за подкрепата в полза на жителите и гостите на Димитровград.

Благодаря на правителството и на премиера Бойко Борисов, че подкрепиха този обект, който е изключително важен за гражданите и търговците, заяви градоначалникът. Той подчерта, че всеки детайл е предварително съгласуван и обсъждан с търговците.  

„Поздравявам кмета на Димитровград Иво Димов и неговата администрация за работата, която са свършили, за да го има този модерен пазар”, каза днес областният управител Станислав Дечев. Той бе поканен на място, за да види от първа ръка като представител на Държавата какъв е резултатът от ремонта. Дечев не скри, че най-много е впечатлен от това, че търговците са изразили задоволство от факта, че изразените от тях виждания и желания са изпълнени. “Всъщност, това е един  съвместен обект – на Общината и на продавачите и производителите“, категоричен бе областният управител. Дечев подчерта, че този факт още веднъж доказва, че когато Правителството, Общината и гражданите работят в синхрон, нещата се случват по най-добрия начин!

Общо 91 маси са масите на Зеленчуковия пазар. 8 са павилионите. Има кафене и административна част. 10 от масите са оборотни и щесе наемат за ден или най-много седмица, като те са предвидени за ползване от зеленчукопроизводителисъссобствена продукция. Има ибезплатен паркинг за 50 коли. А тържището вече ще работи всеки ден от  6:00 до 21:0 0 ч. без прекъсване.

свали като .pdf