МЕРКИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ОТ ДНЕС

Община Димитровград предприема мерки за всички, които се връщат от чужбина ще бъдат сложени под карантина независимо от коя държава се прибират. 

 

❗Ще разчитаме и на гражданската ви активност да ни подавате сигнали за подобни лица, които са на територията на общината, но не са се самоизолирали. Извиняваме се за неудобството! Не се настройвате към вашите съседи, които се прибират от  чужбина. Това е само превантивна мярка!

 

⚠Съгласували сме с РЗИ и Полицията още по-стриктен контрол за спазване  на карантината. На входните врати на всички адреси където има хора под карантина ще бъдат сложени обявления “КАРАНТИНА - хората в този дом са под карантина”. Контролът за спазване на условията на картина ще бъде извършван от съвместни екипи на полицията и община Димитровград.

 

⚠Продължаваме да дезинфикцираме обществени пространства. За дзинфекция на частните сгради, включително входовете на жилищните блокове нека домоуправителите организират дезинфекцията на дръжки на врати, перила, ключове на лампи, асансьори.

 

❗  Уведомяваме Ви, че със Заповед на министъра на здравеопазването № РД-01-131/17.03.2020 г. се допълва част I от Заповед № РД-01-124/13.03.2020г., като се създава нова т. 9 със следния текст:

 

„9. Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места.“

 

Всички стопански субекти  продължават работата си при спазване на ограниченията и изискванията предвидени в Заповед № РД-01-124/13.03.2020г.

 

❗Обръщаме внимание на всички да спазват препоръките на Националния кризисен щаб.

Последна промяна: 11:20:52, 13 юли 2020

Още новини

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето

111

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето, който ще се проведе на 4 октомври 2020г. от 10.30ч. до 12.30ч. в парк "Марица". Проявата се организира от Българска федерация Спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта. Желаещите да се включат ще преминават предварително установен маршрут,…

Приемат се документи на двойки желаещи да кандидатстват за финансиране на Ин витро процедури

82

Община Димитровград приема документи на кандидатите за финансова помощ от Общинския фонд „Ин витро” в срок до 16.10.2020 г. Съгласно Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана  репродукция средства от фонда се отпускат на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала от Община Димитровград  с репродуктивни проблеми.…

Класирани в конкурса "За приветлива градска среда`2020"

86

Класиране на участниците в  Конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г.   Община Димитровград обяви в началото на летните месеци конкурс за набиране  на проекти от граждани за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За…

Към всички новини