Медицинската сестра от Хасково заразена с COVID-19 живее в с.Крепост

Медицинската сестра от Хасково заразена с COVID-19 живее в с.Крепост

Медицинското лице заразено с COVID-19 от екипа на инфекциозното отделение към МБАЛ Хасково, за което съобщи Националния кризисен щаб е 51 годишна медицинска сестра, която живее в село Крепост. Жената е настанена в инфекциозното отделение на хасковската болница и е в добро общо състояние. В селото живее със своя съпруг, който е поставен под карантина. За сега той не проявява признаци на инфекцията.

Системно в селото се извършва дезинфекция на публичните места – спирки, здравна служба, кметство, магазини. Организацията по извършването на тези дейности се осъществява от кмета на селото. Такъв е реда във всяко населено място в общината.

До края на днешния ден 441 ще бъде общият брой на раздадените дезинфектанти на домоуправителите на многофамилните жилищни сгради за обработване на общите части. Това са туби от по 5л. „Тризон” и „Натриев хипохлорид”.

 

Община Димитровград подпомага хората, изпаднали в нужда с доставка на стоки от първа необходимост и лекарства ресурс от общински служители и доброволци, за да помага на хора изпаднали в нужда. Призоваваме да не предприемат лични дарителски акции, с оглед сигурността както на тези, които даряват, така и на тези на които се дарява. Моля да се свързвате с нас на телефони: 0889 335579, 0391 68273.

 

Нови дарители, които са превели средства за МБАЛ „Св.Екатерина”:

Жельо Вълев Желев – 50лв.

Олга Дечева Христова – 100лв.

Димитър Христов Караиванов – 2000лв.

Общата сума по банковата сметка от набрани до момента дарения е 21 910лв.

Благодарим на всички за подкрепата!

 

Към този момент 113 са карантинираните в община Димитровград. Напомняме, че това не са болни, а хора, които се наблюдават за симптоми.

Великденските празници преминаха спокойно и нямаше масово посещение по църквите, за което благодарим на гражданите за отговорността и дисциплината в спазването на мерките за изолация.

 
Последна промяна: 11:12:54, 13 юли 2020

Още новини

ГЕРБ с дарение за хората от засегнатите села

797

Трапезна вода от по 5л. дарение от ПП ГЕРБ се раздава на хората в засегнатите населени места в община Димитровград. Водата пристигна с тир натоварен с 4080 бутилки вода от по 5л. осигурени за жителите на засегнатите села. За решението да бъде дарена вода за хората в кризистната ситуация съобщи…

Възстановено е водоснабдяването на 10 населени места в общината

103

Възстановено е водоподаването към 10 населени места в община Димитровград от днес в 11ч. Това съобщи след излязли резултати без замърсяване на водата от направени проби от трите водовземания от селата Брод, Злато поле и Райново, които осигуряват вода на населените места в община Димитровград от ляв бряг на река…

Конкурс за озеленяване на междублоковите пространства обяви общината

513

За десета поредна Община Димитровград обявява конкурс за набиране на проекти от граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки. Гражданската инициатива се финансира от общината с бюджет до 5000лв. за всеки одобрен проект. Срокът за подаване на предложенията е до 15.09.2020г.,  след което в 10 дневен срок ще бъдат съобщени…

Към всички новини