Медицинската сестра от Хасково заразена с COVID-19 живее в с.Крепост

Медицинската сестра от Хасково заразена с COVID-19 живее в с.Крепост

Медицинското лице заразено с COVID-19 от екипа на инфекциозното отделение към МБАЛ Хасково, за което съобщи Националния кризисен щаб е 51 годишна медицинска сестра, която живее в село Крепост. Жената е настанена в инфекциозното отделение на хасковската болница и е в добро общо състояние. В селото живее със своя съпруг, който е поставен под карантина. За сега той не проявява признаци на инфекцията.

Системно в селото се извършва дезинфекция на публичните места – спирки, здравна служба, кметство, магазини. Организацията по извършването на тези дейности се осъществява от кмета на селото. Такъв е реда във всяко населено място в общината.

До края на днешния ден 441 ще бъде общият брой на раздадените дезинфектанти на домоуправителите на многофамилните жилищни сгради за обработване на общите части. Това са туби от по 5л. „Тризон” и „Натриев хипохлорид”.

 

Община Димитровград подпомага хората, изпаднали в нужда с доставка на стоки от първа необходимост и лекарства ресурс от общински служители и доброволци, за да помага на хора изпаднали в нужда. Призоваваме да не предприемат лични дарителски акции, с оглед сигурността както на тези, които даряват, така и на тези на които се дарява. Моля да се свързвате с нас на телефони: 0889 335579, 0391 68273.

 

Нови дарители, които са превели средства за МБАЛ „Св.Екатерина”:

Жельо Вълев Желев – 50лв.

Олга Дечева Христова – 100лв.

Димитър Христов Караиванов – 2000лв.

Общата сума по банковата сметка от набрани до момента дарения е 21 910лв.

Благодарим на всички за подкрепата!

 

Към този момент 113 са карантинираните в община Димитровград. Напомняме, че това не са болни, а хора, които се наблюдават за симптоми.

Великденските празници преминаха спокойно и нямаше масово посещение по църквите, за което благодарим на гражданите за отговорността и дисциплината в спазването на мерките за изолация.

 
Последна промяна: 11:12:54, 13 юли 2020

Още новини

Представяне на книгата "Наблизо има светлина"

53

Утре, 12 май 2021г. от 18.00ч. в Лятната читалня на библиотека "Пеньо Пенев" ще бъде представена поетичната книга "Наблизо има светлина" от Хубен Стефанов.  Слово за поета ще представи д.ф.н. Елена Алекова.  Музикално оформление на събитието ще бъде в изпълнение на талантливия джазмен Димитър Русев. Проявата се организира съвместно от…

Два спортни турнира в Димитровград по повод Деня на българския спорт

35

На 17 май 2021г. по повод Деня на българския спорт  в община Димитровград ще се проведат два спортни турнира: Турнир по футбол на малки врати, който ще се проведе на стадион „Раковски” в седмицата от 17.05 - 21.05.2021г., 18.00 часа. Футболния турнир ще се проведе на две игрища на малки врати. Срещите са с продължителност две…

Интерактивна изложба "Народна астрономия и метеорология"

73

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ И ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ДИМИТРОВГРАД Имат удоволствието да Ви поканят на интерактивна изложба „Народна астрономия и метеорология”               Изложбата илюстрира народните представи за звездното небе, слънцето, луната, звездите и кометите, както и за метеорологичните явления като дъжд, сняг, светкавици, мълнии, дъга, мъгла, роса, облаци, вятър и…

Към всички новини