Медицинската сестра от Хасково заразена с COVID-19 живее в с.Крепост

Медицинската сестра от Хасково заразена с COVID-19…

Медицинското лице заразено с COVID-19 от екипа на инфекциозното отделение към МБАЛ Хасково, за което съобщи Националния кризисен щаб е 51 годишна медицинска сестра, която живее в село Крепост. Жената е настанена в инфекциозното отделение на хасковската болница и е в добро общо състояние. В селото живее със своя съпруг, който е поставен под карантина. За сега той не проявява признаци на инфекцията.

Системно в селото се извършва дезинфекция на публичните места – спирки, здравна служба, кметство, магазини. Организацията по извършването на тези дейности се осъществява от кмета на селото. Такъв е реда във всяко населено място в общината.

До края на днешния ден 441 ще бъде общият брой на раздадените дезинфектанти на домоуправителите на многофамилните жилищни сгради за обработване на общите части. Това са туби от по 5л. „Тризон” и „Натриев хипохлорид”.

 

Община Димитровград подпомага хората, изпаднали в нужда с доставка на стоки от първа необходимост и лекарства ресурс от общински служители и доброволци, за да помага на хора изпаднали в нужда. Призоваваме да не предприемат лични дарителски акции, с оглед сигурността както на тези, които даряват, така и на тези на които се дарява. Моля да се свързвате с нас на телефони: 0889 335579, 0391 68273.

 

Нови дарители, които са превели средства за МБАЛ „Св.Екатерина”:

Жельо Вълев Желев – 50лв.

Олга Дечева Христова – 100лв.

Димитър Христов Караиванов – 2000лв.

Общата сума по банковата сметка от набрани до момента дарения е 21 910лв.

Благодарим на всички за подкрепата!

 

Към този момент 113 са карантинираните в община Димитровград. Напомняме, че това не са болни, а хора, които се наблюдават за симптоми.

Великденските празници преминаха спокойно и нямаше масово посещение по църквите, за което благодарим на гражданите за отговорността и дисциплината в спазването на мерките за изолация.

 
Последна промяна: 11:12:54, 13 Юли 2020

Още новини

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”

542

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”, който бе напълно обновен отвътре и отвън, включително и прилежащото към него парково пространство. Дейностите бяха извършени по проект „Реставрация и ремонт на Културен дом „Химик”, включително прилежащи площи, гр. Димитровград”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г. Това отчетоха при…

Кметът Иво Димов поздрави социалните работници в община Димитровград

149

"Днешният празник е признание към вашата нелека работа. Възхищавам се на човещината и разбирането, с които подкрепяте всеки един човек попаднал в групата на уязвимите, на хората с болка, нуждаещите се, на хората, за които ежедневието е борба. Без вашата подадена ръка и професионализъм много човешки съдби биха били съсипани.…

Възстановяват функциалността на басейна в Меричлери по проект

217

Възстановяване функциалността на басейна в Меричлери започва община Димитровград по проект проект Проект №BGLD-1.007-0022 „Изграждане и развитие на спортно-развлекателен комплекс „Соленци“, град Меричлери, първи етап Възстановяване функционалността на минералния басейн” изпълняван по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското…

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

285

Петър Чухов е новият лауреат, предложен за удостояване с Националната литературна награда „Пеньо Пенев”  за 2024 година. Това съобщи на пресконференция днес председателят на комисията по избора проф.Амелия Личева след заседанието. Чухов е избран единодушно от всички членове на комисията, в чийто състав са Теодора Димова - писател и драматург, Мирела Иванова – писател и…

Към всички новини