Красив град с ярка история - 70 години Димитровград - туристически маршрути

   721  Новини

Тази година Димитровград отбелязва 70 години от своето създаване. По този повод община Димитровград има интересно предложение към гостите на града, като стартира туристически маршрути из общината и съседните такива, за да опознаят българите местните забележителности.

Символично  70 дни преди 70 годишнината, 10 съботи всеки, който желае може да изживее един незабравим уикенд със семейството и приятелите си в Димитровград. Ще може да избере между 5 туристически маршрута от 24 юни до 26 август /включително/. Маршрутите са част от разнообразните и атрактивни предложения, които общината е заложила в програмата.

Голямата пейка, маса и стол, Лампа на Тифани, да опитате от местната халва и мед и още куп интересни провокации, на които можете да се насладите. Да се разходите из един град, който е своеобразна галерия на открито и е част от културен маршрут към Съвета на Европа - това наистина ще ви остави без дъх. С посещението си в Димитровград ще се почувствате специални, защото специалната палитра от съвремие и история, придружено от приятния вкус на местни ястия не се забравят и радват сетивата. Пътешествието в Димитровград  и околността е едно различно пътешествие из монументалното декоративно изкуство - интересно и обогатяващо, което изгражда представата ни за това място. Ще грабне вниманието Ви обновеният Исторически музей и Градска библиотека "Пеньо Пенев", Художествената галерия "Петко Чурчулиев", паметниците в града на Апостол Карамитев, Еньо Вълчев и още, и още... В село Златна ливада ще се озовете в най-старата обител в Европа - манастира "Св. Атанасий", където ще се докоснете до магията на божествената красота. Истинско задоволство е посещението на Светилищете на Нимфите и Афродита, където легендата ще оживее  сред пищната природа на това уникално място. Но това не е всичко. Очакват ви изненади и забавления. Нито един фотоапарат, нито една камера, не биха могли да запечатат така добре видяното и преживяното. Все пак пригответе ги, за да заснемете всичко от пътешествието и заедно със сувенирите да отнесете и съхраните страхотни спомени.

 

Маршрут 1  - изтегли

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА ДИМИТРОВГРАД

дати: 24.06.2017г.

         29.07.2017г.

 

Маршрут 2 - изтегли

ДИМИТРОВГРАД - СВЕТИЛИЩЕ НА НИМФИТЕ И АФРОДИТА, С.КАСНАКОВО - С.КРЕПОСТ - ДИМИТРОВГРАД

дати: 01.07-2017г.

         05.08.2017г.

 

 Маршрут 3 - изтегли

ДИМИТРОВГРАД - С.ЧЕРНОГОРОВО - С. ВОДЕН - АЛЕКСАНДРОВСКА ГРОБНИЦА - ДИМИТРОВГРАД

дати: 08.07.2017г.

         12.08.2017г.

 

Маршрут 4 - изтегли

ДИМИТРОВГРАД - С.КРЕПОСТ - МОНУМЕНТ "ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА",ХАСКОВО - ДИМИТРОВГРАД

дати: 15.07.2017г.

         19.08.2017г.

 

Маршрут 5 - изтегли

ДИМИТРОВГРАД - С.КРЕПОСТ - МАНАСТИР  "СВЕТИ АТАНАСИЙ", С.ЗЛАТНА ЛИВАДА - ДИМИТРОВГРАД

дати: 22.07.2017г.

         26.08.2017г.

 

Тези маршрути /турове/, са БЕЗПЛАТНИ. Тръгва се в 10ч. от Исторически музей-Димитровград. Разходката продължава три и половина часа.

Всеки би могъл да избере и да се запише за съответна туристическа разходка по забележителности, НАЙ-КЪСНО 7 ДНИ ПРЕДИ датата на заявения маршрут. 

ЗАПИСВАНЕТО СТАВА на тел:  0391/ 667 87 или в Историческия музей. Всеки маршрут има изработена програма, която можете да научите на горе посочения телефон. Атрактивните турове са предложение най-вече към активните хора, за прекарване на вълнуващ уикенд в Димитровград и околностите му. При желание за шопинг в неделя на прочутия Димитровградски пазар, бихте могли да отседнете в местните хотели или при приятели.

Ще останете доволни от чудесно прекараните два почивни дни, в един от най-зелените градове на България.

ДИМИТРОВГРАД ВИ ОЧАКВА! 

 

 

 

 

 

свали като .pdf