Координация доброволци

Координация доброволци

 

 

 

 

 

29 март 2020 г.

 

 

 

 

Координацията на ангажираните доброволци –

съвместен ангажимент на общините и централните институции

 

Взаимодействието между институциите в условията на извънредно положение бе обсъдено на проведената днес в МС среща между вицепремиера Томислав Дончев и председателя на НСОРБ Даниел Панов – кмет на община Велико Търново.

На срещата присъстваха още министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, здравният министър Кирил Ананиев, заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева, Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, както и представители на БЧК и „Информационно обслужване“ АД.

До дни ще бъде разработена специална информационна платформа, която ще поддържа база данни за регистрираните доброволци, които ще бъдат насочвани към дейности в помощ на Националния оперативен щаб на местно ниво.

Първоначално в системата ще бъдат интегрирани всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

НСОРБ ще събере данните на записаните по общини желаещи да се включат като доброволци.

ВАЖНО! Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.

 

Доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на институциите и общинските администрации в следните направления:

  • подкрепа за медицинските заведения;
  • подкрепа за социалните служби и РЗИ;
  • подкрепа за службите на реда и КПП в областните градове.

НСОРБ поддържа данни за контактните телефони за заявка на храни и медикаменти от възрастни, самотно живеещи и трудно подвижни лица по общини, която се обновява ежедневно и е достъпна през сайта на НСОРБ и през сайта на МТСП.

По-рано вчера министърът на здравеопазването издаде заповед, която регламентира обмена на информация за карантинираните лица между РЗИ и кметовете на общини.

 

 

Последна промяна: 11:43:21, 13 Юли 2020

Още новини

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”

520

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик”, който бе напълно обновен отвътре и отвън, включително и прилежащото към него парково пространство. Дейностите бяха извършени по проект „Реставрация и ремонт на Културен дом „Химик”, включително прилежащи площи, гр. Димитровград”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г. Това отчетоха при…

Кметът Иво Димов поздрави социалните работници в община Димитровград

146

"Днешният празник е признание към вашата нелека работа. Възхищавам се на човещината и разбирането, с които подкрепяте всеки един човек попаднал в групата на уязвимите, на хората с болка, нуждаещите се, на хората, за които ежедневието е борба. Без вашата подадена ръка и професионализъм много човешки съдби биха били съсипани.…

Възстановяват функциалността на басейна в Меричлери по проект

211

Възстановяване функциалността на басейна в Меричлери започва община Димитровград по проект проект Проект №BGLD-1.007-0022 „Изграждане и развитие на спортно-развлекателен комплекс „Соленци“, град Меричлери, първи етап Възстановяване функционалността на минералния басейн” изпълняван по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското…

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

280

Петър Чухов е новият лауреат, предложен за удостояване с Националната литературна награда „Пеньо Пенев”  за 2024 година. Това съобщи на пресконференция днес председателят на комисията по избора проф.Амелия Личева след заседанието. Чухов е избран единодушно от всички членове на комисията, в чийто състав са Теодора Димова - писател и драматург, Мирела Иванова – писател и…

Към всички новини