Кметът Иво Димов: Славното минало на нашия народ ни кара да бъдем упорити в отстояване на националния идеал

   550  Новини

“На Трети март преди 139 години започна историята на нова, свободна България. Денят на Освобождението е повод да отдадем заслужена почит и уважение към хилядите войни, загинали за свободата на България, към славните ни предци, отдали своя живот за свобода и независимост. Празник, който ни зарежда с гордост и самочувствие. Славното минало на нашия народ ни кара да бъдем упорити в отстояване на националния идеал – днес и в бъдеще. Нека на този празник бъдем единни. Нека бъдем горди, че сме българи и не забравяме корените и историята си!“.

С тези думи кметът на общината Иво Димов посрещна стотиците жители и гости на Димитровград, събрали се на централния площад „България“ за честване на 139-ата годишнина от Освобождението.

Сред присъстващите на официалната церемония по издигане на националното знаме бяха още зам.-кметът Яшо Минков, председателят на ОбС Гергана Кръстева, заместникът й Юлиян Семерджиев, общински съветници, представители на различни политически сили и граждани. Поднесени на паметната плоча на Освободителите бяха венци и цветя. По-късно се състоя тематична художествена програма.

свали като .pdf